Cari Something?

Khamis, September 10, 2009

PruCash by Prudential


Tengah hari tadi, saya menerima kunjungan ejen utk memberikan Medical Card yg company bayarkan utk saya. Makin bertambah le kad kat dalam purse :P

Dah abis sume bagai, ejen menyambung pulak cerita pasal pruCash.



Anyway, ada sapa² pernah dengar pasal PruCash? Atau ada antara kawan² yg dah amik? Since saya pun baru dengar, so sementara fresh lagi dalam kepala, saya nak jot down utk maklumat sejagat :D

  • Boleh pilih plan 20 tahun atau 30 tahun. Cerita selanjut kat bawah ni based on plan 30 tahun.

  • Simpan 200/bulan. Setiap 2 tahun, dapat 1.8K.. vadevasss.. Boleh pilih nak amik buat joli atau biarkan saja dia beranak.

  • Lepas tamat tempoh, dapat RM80K+ utk retirement, + bonus yg tak diamik (kalau ada)

  • If anything happen (kena any of 36 critical illness) dapat 30K sedebuk, tak payah bayar apa² dah.

  • Kalau meninggal, waris dapat another 30K + saving & bonus yg ada.. ni kalau tak silap.. ntah mana² plak kertas tu tadi.. hmmmphh..

Apapun, point² kat atas tadi merujuk kepada pruCash.. Ejen kata tadi, pruBSN Takaful pun ada similar product dan baru je launch.. cumanya, kalau Takaful Cash, lepas 3 tahun baru bley start dapat bonus.. later, every 2 years baru dapat.. tp tak fix la amount macam pruCash kaedahnya..

Takaful Cash first of its kind in the market which offers a regular cash payout from 6% - 10% of sum cover for every 2 years from 3rd cert year.

Menarik kan?


8 ulasan:

hot mama berkata...

hmm..menarik jugak tu...kalo nk harap simpan sendirik...ntah kt kedai mana2 jer haha...

Nur berkata...

err..pelaburan tu halal ke cik yan?sungguh nk tau ni..

CY3.5 berkata...

hot mama,
yg best kalau jadik pape, ada extra 30K utk waris :)

Nur,
tu yg tunggu takaful punya.. yg saya dok cite tu konvensional.. tp mesti tak lari jauh dari segi benefit bagai..

fauzi-maya berkata...

mmg menarik:)

ainie aziz berkata...

menarik dan tertarik dah ni. boleh jadi ejen insurans dah cik yan ni. hahaha!

lia berkata...

menarikkkk.... boleh call ajen insurans lps nih ngeee....

lia berkata...

utk info ya.... ajen sy ckp, funding nyer masuk ke non-islamic source jadi dia xgalakkan org islam amik even saya pon, dia mmg ckp td, 'xpyh amik la kak' ha3...

CY3.5 berkata...

Maya,
tulah pasal :)

cik ainie,
not my forte.. hehehe..

lia,
mmg pruCash ni konvensional.. thats why nak tunggu Takaful Cash.. tp belum ada byk info lagi ni.. i believe the benefit lebih kurang sama.. aye?