Cari Something?

Rabu, September 02, 2009

Hantu Dalam Lif


Sapa yg tengok Tower 13 minggu lepas? Tapi, serius, saya tak berapa berani nak tengok sbb lif adalah SANGAT, SAAAANGAT sinonim dengan idup saya.. dan hidup anda juga kan? kalau tak duduk kat flat/apartment/kondo, ofis plak yg tinggi melangit..

In my case, my ofis kat tingkat 22.. kalau tak naik lif, mamfus nak naik tangga :P

Dah la terperangkap dalam lif tu pun ada 3-4 kali dah kena.. ahahAhahAHaha.. adoi la hai..

Apapun, among my past experiences, experience ini adalah yg paling saya seriau.. yg lain, boleh la gelak² kalau dikenang² balik.. dengan org yg tetiba claustrophobic (sp?) bagai..

Tell me, sapa yg PERNAH terperangkap dalam lif?


15 ulasan:

Salwa berkata...

CY
citer mggu lepas hantu lift tu sgt kah membencikan
tak tgk lagi baik
huhuhu
takde unsur Islam langsung

tak seram

hehe

sy byk kai terperangkap dlm lift
sementara nak tggu pintu dibuka
sy sembang dgn org yg jaga intercom tu..hehe
dlm 25 minit buka semula
cuma satu epristiwa yg sy tak leh lupa
masa umur 5 tahun berlaku
masa tu balik dari pasar
kami duk umah flat
sampai e kat lift pintu terus terbuka
adik saya umur 3 tahun meluru masuk dalam
terus pintu lift tutup
menangis2 mak sy
yg peliknya sapa yg tekan butang lgt tu?adik sy tak sampai
org surau jumpa dia lat tinglat 12
huhuhu
seram gak
nasib takde apa2..

kaezrin berkata...

lif dekat ofis saya nih selalu buat projek perangkap orang..rimas...ada masa tekan nak naik 29, bila sampai 29 tak benti dier turun bawah balik...hinaaa

saudah berkata...

makin seriau nak naik lift..rumah kami takde lift, tapi rumah hubby ada..dahla tingkat 7..tenant tu ada 2-3 kali tersangkut..

Sayang.Ibu berkata...

hah..tak pernah, tapi cerita T13 last week mmg seram nyahhhh

CY3.5 berkata...

Salwa,
saya pun layan sikittt je.. hehehe.. btw, cite pasal adik awak tu, mmg seriau.. iskk..

cik elin,
lif tinggi² ni mmg seram kan.. tambah² kalau dia tak pi tempat yg kita nak..

saudah,
saya pernah menapak tingkat 10, dengan preggy bagai.. hehehe..

cik Intan,
mu tengok betul² ka? heee.. koser tau cite pasal lif ni..

Marisa berkata...

saya pernah terperangkap dlm lif masa matrik dulu. duduk tingkat atas sekali. tingkat 6. masa terperangkap tu lif berada antara tingkat 3-4 rasanya. gelap gulita je dlm tu. kawan2 saje je nakal...siap mintak ampun mintak maaf. kurang ajar!

Queenin Murni berkata...

cerita tu, hantu dia seram la jugak,
but seperti kata salwa, takde ciri2 islam la.. last week punya episod, ustaz tu cuti.. heheh!

dah mcm cerita supernatural pon ada..
si mamat tu bakar diri dlm lif dgn hantu perempuan.. tetiba jek hantu lelaki tu pon lesap sekali.. taraa!! :P

ar.nie berkata...

Pernah sekali, 15 minit. Dah laa berdua dgn sorang mamat yg hyper-active. Tergedik2 dier lompat2, konon2 nak bagi lift tue bergerak. Hiii.

well, lift kat opis nie mmg terkenal selalu jammed. Walhal, satu bangunan jer dgn org OT.IS yg manage lift tue. Pernah sekali lift berhenti half-way, jarak 1-2 kaki gak dari lantai. Kdg2 bukak separuh jerr. Scary!

:: vErde+hAzizi :: berkata...

aaaaaa...i start seram naik lif after watching the eye! confirm lepas tue klo naik lif alone will definitely dok kat ceruk tepi depan lif tue...hahahhaha physco!

CY3.5 berkata...

cik Marisa,
bermaaf-maafan amalan mulia.. heee..

QM,
pasal dia jadik hantu sbb ppuan tu kot.. ngee.. mak pun confuse..

cik Arnie,
dia claustraphobic la kot.. mmg macam² peel kalau terperangkap dengan diorang :) saya pernah panjat keluar dari lif.. hmm.. dah le berbaju kurung time tu.. nasib :P

Verde,
sama you.. the eye mmg!! nasib masa tu i dok apmt level 2.. takde la semput nak naik tangga.. as of now, i suka sandar² ke blakang.. at least ada full view of the lift.. bley?

yaya berkata...

i tak seram tgk cite tower ni tapi lawak cos hantu die kelakor...

Aida berkata...

haiii...aku tak nak recall bab2 hantu lif nih.
aku dah la asyik turun naik lif dowh!

CY3.5 berkata...

yaya,
i bukan kesah hantu dia.. i kesah situasi dia.. ngeee..

cik Aida,
tu le pasal.. tapi dah tergatal tengok.. nasib tak full :P

Sayang.Ibu berkata...

mak tengok btol2 gak sbb, lif dan mak tidak bersama selalu... jadik ada keberanian lah menengoknya

Queenin Murni berkata...

mmg dia jadi hantu sbb perempuan tu.. alkisah nyer,lif depa jatuh,depa terkandas for days.. yg laki tu nak mkn pompuan tu.. pastu pompuan tu lwn,laki tu mati.. last2..pompuan tu yg mkn laki tu. heheheh!