Cari Something?

Rabu, Oktober 07, 2009

2 Hari Je Lagi..


untuk saya harungi lunch makan sorang² :P


Next Monday, satu-satunya rakan sekerja perempuan saya akan kembali bekerja selepas menghabiskan cuti bersalin selama 2 bulan.. Hmmm.. kejappppp je 2 bulan kan..





Bestnya kalau maternity cuti 6 bulan.. insya-ALLAH sume baby dapat merasa exclusive feeding untuk 6 bulan pertama..


Tak sabar nak jadik CY4.0,

9 ulasan:

Zety Zin berkata...

tak lama lagi CY pulak yang cuti. ermm... gilir-gilir ye korang. pandai timing. ngee...

CY3.5 berkata...

ZZ,
kalau saya bersalin awal, ramah mesra dengan dia dalam sebulan je gitu :P

honeylanz berkata...

setuju dgn zz. pandai timing gitu. lg 2 weeks turn my colleague lak.. hmm last 2year has ambik extra non pay leave 1 month tp if dpt 6 mnths lg besh kan..

MommyDania berkata...

kalau keje dgn nestle dptlah 6mths CY. 3 mths paid, 3 mths half pay. syok btl!

Melz berkata...

along jadi CY3.85 la nie :P

jane_doe3328 berkata...

betol! sokong kalau leh dapat 6 months :)

Marisa berkata...

alangkah bahagianya kalau dpt cuti 6 bulan... tp skrg ni... bukan kata laki... hat perempuan pun ramai yg bangkang cuti 6 bulan.... kalau dgr2 ada yg bangkang tu sahlah depa tak pro BF

MrsSluRp berkata...

best tang cuti tp x sanggup tang nak deliver...bleh..ekekke

kagum ngn mommies yg bole coop kids more than 2..tabikkk! me letihhh sudah!

CY3.5 berkata...

Has,
ikutkan mmg tak sangka pun preggy.. pasal plan baik punya :)

MD,
vadevasss.. nak ke Nestle amik mak? hahaha..

Melz,
koser nak pk point² bagai..

JD,
heaven kann.. mengulit anak siang malam.. heee..

Marisa,
ikutkan, aku pun sewel jugak dok rumah lelama.. tp pkkan nikmat nyusukan anak tanpa stress keje tu.. aih..

MrsSlurp,
kekeke.. so far, belum ada rasa cuak lagi nak deliver.. tengok la masuk seminggu dua nak due esok..