Cari Something?

Khamis, Oktober 08, 2009

Luahan Dari Lubuk Hati


Dah hampir seminggu si dia gigih meredah kesesakan lalulintas di KL untuk menjemput saya pulang di kala petang.


Yg paling mengharukan, si dia sanggup ketepikan job² yg memerlukan si dia outstation. Ketepikan job, means, pejam mata jugak la kat $$$.. Ngeee.. semoga ada rezeki kita kat tempat lain ye yang..


Apapun, I wish I could recover faster from this low blood pressure thingy.. Sementelah doc kata takde ubat yg bley diberi utk memperbetulkan keadaan (unlike high bp).. Saya pun tak tau la sejauh mana benarnya pernyataan ini..




Sayang you sangat²,
Nota kaki: Anak² suka kalau abah diorang dapat fetch ibu ni.. sebabbbbb.. abah lalu SMART tunnel.. suka bebenar la depa dapat masuk terowong..

15 ulasan:

Marisa berkata...

rasanya cik yan boleh makan vitamin tambah darah... zink ke apa tah... pas tu makan daging merah n bayam merah....

~ Ibu ZAAZ ~ berkata...

rezeki allah tu ada di mana2. kita usaha, kita dapat. doa banyak2. tu pun kena buat.

cuba search kat tenet. rasanya ada cara nak settlekan tu. kawan akak ade jugak yang kes cenggitu tapi rasanya dr bagi ubat. nanti akak tanyakan.

Mummy Dasy berkata...

xpe rezeki mana2 ada insya'allah...

try barli or kerang coz ada kawan masa preggy dulu tekanan drah rendah dia wat camtu

Zety Zin berkata...

mak saya low blood pressure. dulu before pi haji dia kena makan pil apa tah. tapi mebi tak sesuai untuk org pregnant kut.

cuba try makan dragon fruit merah. mak saya kata berkesan.

wallahualam.

MommyDania berkata...

minum 100plus. haha..sy blh imagine bdk2 tu suka masuk tunnel. dania pun sama. excited semacam

fauzi-maya berkata...

hang bile due yan?

Nur berkata...

cik yan dear..tu namanya cinta sejati..awwww!yelah..sesama nk anak, sesamala berkorban kan..ni yg untungnya preggy, sume org pamper kita semcm hehehe..

bykkan rehat laa cik yan..jgn diri lelama, takut pitam lak..i'll pray for you.

Queenin Murni berkata...

hmm.. tu tandanyer sayang.. i loikeee... :)

darah rendah= makan byk2.. hehehehhe!

Ealyie berkata...

ala.. mak jeles dengar luahan hati ko ni nyah.. hehehe..
apa pun, take a good care ok.

yaya berkata...

semoga sembuh cepat....
take care ya!

ainie aziz berkata...

saya dulu pun low bp sampai le bersalin. dah makan macam2 bayam ke, hati ke, kerang ke pun tk jalan jugak. doc cakap maybe sbb rapat sgt dgn yang first. tak tau la betoi ke idak.

romantik gak cik yan ni ek. heeee!

~Yu.Es~ berkata...

Wow both of you very the ROMANTIKS!:)

Azure berkata...

saya pun ada low blood pressure. yelah, masa preggie dulu mmg doc takde bagi ubat...

CY3.5 berkata...

Marisa,
hb saya cantek je..

Ibu ZAAZ,
terima kasih :) saya tunggu la info dari akak..

Mummy Dasy,
i'll try barli.. thanks :)

ZZ,
dragon fruit ek.. balik PD bley la lenjan.. tp mak takut tengok color dia.. hahaha.. ntahpape..

MD,
my youngest bro pun ada kata kawan dia amik 100+..

Maya,
atas kertas, 21/11.. tp aku harap aku deliver by 9/11..

cik Nur,
sejati bebenar le ni.. kekeke..

QM,
makan byk how meh.. baru sumbat sket, dah mengah..

cik Ely,
terima kasih nyah..

yaya,
thank you bebeh..

cik ainie,
#4 dengan zeri adalah preggy yg paling terjarak.. ikutkan saya preggykan Arif dengan Amir lagi rapat.. ni pun 1st time kena.. all this while takde hal pun dengan blood pressure bagai.. dah tua gamaknya :P

US,
semoga benarlah apa yg dikata.. hahaha..

CY3.5 berkata...

cik Azure,
is it because of pregnancy, so takde ubat yg diberi? confuse mak..