Cari Something?

Jumaat, Oktober 02, 2009

3 Patah


Iye.. 3 patah perkataan.. itu adalah pencapaian Zeri setakat ini.



Abah.



Bak.



Kakak.





Part yg last tu adalah sedikit confuse :P

Jenuh OK saya sebut diri saya "ibu" kat dia.. yg kuar dari mulut dia, "kakak".. ngeee..


Tak kesah la dik.. janji kau dah tunjuk yg kau boleh bercakap.. walaupun lambat..


21 ulasan:

nana berkata...

aku ketinggalan kapal.. anak kau yg kecik ni umur berapa?

m-i-o berkata...

yezzaa...clap! clap! clap!

berbuih mulut makcik berdoa saban hari, akhirnya dpt gak baca entry gumbira ibu ngko ni zeri oiii :P

errr...nnti kalau jumpe, toksah panggil makcik ya. panggil kakak. heeee :P

CY3.5 berkata...

nana,
2 tahun, 2 bulan.. aku refer kat ticker, bley? ngeee..

m-i-o,
kakak tu ikut time dia je.. mostly, dia address i sebagai abah jugak.. ngeee..

yaya berkata...

waw panggil ibu die kakak so ni mesti ibu awet muda la ni...

MN berkata...

takpelah cy...pelan2.

izzahazfar berkata...

ala tomei2....
ibu bertukar jadi kakak..?

zahpun nak ajar anak camtulah
hehehe

ainie aziz berkata...

at last ada jugak gud news pasal zeri ni. syukur! pas ni tak terlayan la cy nak lawan borak dgn zeri. hehe!

~ Ibu ZAAZ ~ berkata...

haa...sruper.

minggu ni si kecik panggil ibunya, kakak. selalunya ibu jadi abu. ade la bunyi jugak. hu hu

Queen berkata...

anak buah saya....

oo-ee = lori

yah = ayah

no = taknak/jgn/dah kenyang....semuanya no..haha

Sayang.Ibu berkata...

wahhhh...terasa muda gitteww... ;p

Nur berkata...

walllawehhh..kakak???ish,mesti muda belia dia nampak cik yan..tu yg panggil kakak tuh..kalu x preggy harus kena ngorat sbb org ingat cik yan bwk adik heheheh...

CY3.5 berkata...

yaya,
ntah² dia sebut je.. tak tau pun kakak tu apa.. hahaha..

MN,
tu la.. tp sudah bikin aku tak sabar nak tau word ke-4, ke-5 dan seterusnya.. hihi..

izzahazfar,
siap exclamation ok.. "kakak!"

cik ainie,
la ni baru nampak dia nak speaking german.. kalau tak, "ait.. ait" sokmo..

ibu ZAAZ,
yep.. abang² panggil saya "abu" dulu..

Queen,
katakan tidak :P

cik Intan,
takde maknanya.. kekeke..

Nur,
ya ALLAH.. muda ke laut cik Nur oooii.. la ni saya dok cakap, "adik takde kakak.. adik ada abang je.. 2 orang.."

Zety Zin berkata...

kakak tu kira sebagai satu pujian la tu CY... hehehe...

croft berkata...

anak saya pun panggil saya kakak masa dia mula2 bercakap. Mungkin pasal kat nursery tu ada kakak yg jaga.

Tapi, paling sadis, sy juga pernah dipanggil 'bibik'....

nana berkata...

ooppss.. sorry.. tk perasan..

kok lambat sangat anak kau cakap? tk pe.. nnti pandai lah tuh.. sabar je lah mengajar dia cakap.

nofaz_alin berkata...

cik yan,

umar yg sama baya zeri setakat ni masih lg memanggil saya kakak ye, kakak bukan ummi...puas mengajar, tu dah 2. 5 thn tu...aiyooo

fiza berkata...

Ok lah tu CY zeri panggil 'kakak', mcm saya dipanggilnya 'acik'..huhuhu...dah byk kali ajar, tapi acik jugak yg di sebutnya.

KS berkata...

kakak??? wahh.. muda gituuu hehe

CY3.5 berkata...

ZZ,
semoga begitulah.. kah kah kah..

croft,
oh, ni yg jaga adalah makcik yg dipanggil "tok".. tp tang bibik tu, mmg syahdu.. iskk..

nana,
tu la pasal.. abang² dia time 2 tahun dah bley sebut ibu dengan nahu yg betul :D

Ummi Noor,
haaa.. ni betul² awet muda :D

Fiza,
alahaiii.. mana datang acik plak niii..

KS,
kita sebaya KS.. kalau i muda, you pun muda la.. ngeee..

Rozy berkata...

anak i setawun
dia cuma leh ckp
abah
tatak
berh (sambil tunjuk dengan jari telunjuk)

ummi?!! dah xlarat ajaq dah...

Queenin Murni berkata...

few months back,adam juga panggil sy kakak..
tp dia noti, bila saya cakap mama, dia ckp papa..
sy ckp mama, dia kata kakak.. sy ckp mama lagi, dia kata papa lagi..
lepas tu mak feed-up,dia trus gelak noti.
tp bila nangis or nak ngada2, tau lak dia panggil mama.