Cari Something?

Rabu, Oktober 21, 2009

Bohong / Tipu Sunat : Ada ke?


Masa tengah tunggu lif tadi, saya diapproach oleh seorang salesman.

"Kak, marilah kak.. dapat beg FREE.."

Mmg cantek beg nya.. ada logo Man U kalau tak silap..


"Macam mana boleh dapat FREE?"

"Senang saja.. isi borang kad kredit kami.."


"Oh.." (terus buat muka tak minat) dan apahal pulak la lif ni lambat bebenar plak..

Tp dia masih belum mahu mengalah.

"Akak sudah ada kad kredit kami?"

"Dah.." hahahahaha.. mood malas melayan sudah mari.. padahal tak pernah ada pun CC cap bank itu..

"Oh.. itu macam, sorry la kak.. beg ini utk new customer saja.."



Iyolah.


Nota kaki: This is my 1000th published post :D

8 ulasan:

honeylanz berkata...

x de kut ;)
tp selalu gak wat gitu.

Abrahyn berkata...

hahahaha...
i kan penah isi borang kad kredit semata2 nakkan beg nyer yg cun...then bila dah dapat card nye i kensel!!! hehehehe

l i e y n berkata...

uihh dah 1000 posts!!!!chaiyok chaiyok!!!

CY3.5 berkata...

Has,
kes malas nak melayan :P

abrahyn,
kot nak terminate senang, takpe.. heee..

lieyn,
baru 1000.. hahaha..

MN berkata...

hmmm..bagus jugak dia tu. tak pushy sgt.
aku pernah jumpa sales person, ya rabbi - ikut hati nak aje aku cepuk.
tak paham bahasa!

fauzi-maya berkata...

yan : tipu yg boleh dimaafkan.. heheh..

CY3.5 berkata...

MN,
plus, lif aku dah sampai.. heee..

Maya,
ngeee.. pepandai je letak hukum "sunat" ye dak..

sWeEtdARLinG berkata...

me kalo tak minat nak layan credit card dia me jawap "gaji tak cukup laa nak apply.." terus depa blah