Cari Something?

Khamis, Oktober 22, 2009

Macam Mana Nak Dapat Buffered Earnings Dari Nuffnang?


Sebelum saya cite dengan lebih panjang, apa kata khatamkan kejap kat sini..













Tapi, kalau tak larat nak baca, saya pendekkan cite, buffered earnings ni kira yg bagi $$$ lebih sket compared to CPC campaign.. CPC ni, paling ciput bley dapat dalam 25c.. paling syiok (takat pengalaman sendiri) dalam 1.50 kot.. cakap biar terang kann.. haha.. eh, ni cite pasal CPC lelebih apa kes?



Buffered Earnings ni, kalau pi tengok kat tab Earnings tu, yg ada kat bawah title Buffered Earnings la kaedahnya.. heee.. Metered Earnings (kalau ada) adalah Buffered Earnings yg dah langsai dijalankan di blog anda.. Notice tak ada CTR bonus tu? kalau CTR (column paling kanan) nilainya LEBIH DARIPADA 0.2%, maka terisilah column CTR bonus anda..



Dalam kotak Gmail saya, ada terjumpa email dari Nuffnang yg berbunyi begini.. it was dated somewhere in December 2008..

In any case, what we have found is that as compared to the Skyscraper ad unit there aren't as many Nuffnangers with the Large Rectangle (336 X 280) and Leaderboard (728 X 90) ad unit on their blog. Many of our campaigns however involve Large Rectangle and Leaderboard ad units so if you'd like to increase your chances of having our advertisers place ads on your blog in future, please do remember to include the Large Rectangle and Leaderboard ad units on your blog.

Untuk tambah ads between Content, cara yg saya gunapakai ada di sini.



Back to the topic, sejujurnya, saya pun tak tau apakah kriteria yg Nuffnang atau advertiser yg berkaitan perhatikan utk meletakkan satu² iklan bertaraf Buffered di blog.. sebabbbbbb.. blog saya yg satu tu.. trafiknya adalah sangat sendu OK.. average visitors per day, sebelah jari pun bley kira.. TAPI, tetap jugak la ada buffered campaigns (notice the S) yg sangkut kat situ.. cumanya, dah trafik tak tinggi, collection pun ala² je la kan..

Untuk meminta Nuffnang mengubahnya kepada blog yg lebih tinggi trafik, sila jangan menyimpan harapan.. hahaha.. sbb saya pernah request :P dan jawapannya adalah seperti berikut..

Your current CPM ads will not be transferred to your other blog as the ads are specifically assigned to that blog.

Ngeee..


Apapun, saya tetap percaya, trafik memainkan peranan di sini.. Sbb tu la konon² gigih buat posting lebih dari 1 dalam sehari.. ye la, blog belum tahap glam yg kalau takde update pun orang still nak mai.. bak kata RM, set la target bpa unique hits yg kita nak dalam 1 hari.. dan kita usahakan lah untuk mencapai target itu.. ni kalau ada niat nak dapat duit FREE dari Nuffnang la.. kalau takmo, takpe :)

Sapa tahu, satu hari nanti ada kawan-kawan yg berjaya dapat 2-3K unique hits satu hari.. mau menimbun datang advertorial jobs :D

14 ulasan:

MommyCT berkata...

Cik Yan..i nampak kat summary tu ade bonus/ buffered earning tu...cuma i didn't notice lah advertisement mana yg kena. Sbb sama je kadang ads kat large rectangel n leaderboard ke kat skycrapers..

Kena 2,3 ribu ye sehari...phewww!..
Lom tercapai dek akal nak bebel apa.
Pelan2 kayuh le nampaknye sambil repair baju ekekeke..

Ms Lola berkata...

ahahahah.. tang set target tu, mmg aku amalkan. tp skrg... senduuuuu. (dan aku pun tak koser)

jua berkata...

bagi aku hantar anak aku gi school sat, 2 kali dah aku khatam entry hang, duk confuse lg. lepas hantar anak aku g school,aku study balik bg paham.

Melz berkata...

heheh hits baby makin lama makin meninggkat .. kene rajin sket tu je :)

nice la along bikin ini entry.. hek hek

CY3.5 berkata...

MommyCT,
kat nama ads tu, biasanya ada letak SS, LB dengan LR.. ni sume refer pada Skyscrapers (sidebar), Leaderboard (header) dan ads kat bawah 1st posting..

Ms L,
sama la nyah.. hahaha..

Jua,
aku sangap sket bab² explain ni..

Baby,
yep.. followers kau pun dah ramai.. takde hal tu..

Fid berkata...

CY3.5
aku rasakan sampai mati aku TAK AKAN faham apa nanang cakap aku lantak je laaa
tapi aku tgk kat blog aku semedang ada iklan hasilnya ciput cipt gilos jaa..ni tak cukup nak bayar hosting nih!!!kahkahakhakah

Fid berkata...

CTR 0% sokmo..apa makna??

CY3.5 berkata...

Fid,
CTR 0% kalau utk buffered means iklan tu takde org klik nyah..

madamoiselleczar berkata...

eeeiii...susah aku nak paham buley? ampon la nak paham...sarap aku dah byk yg putuih :p

honeylanz berkata...

oh mcm tu.. br sekali tuai cek :p

CY3.5 berkata...

Za,
ah ko.. kalau aku cite beli LV 3 free 1, sure kau cepat tangkap kan?

Has,
memula 1.. lepas tu... heee..

sWeEtdARLinG berkata...

sekadar terima jer bulat2 apa yang nuffnang kasi, daripada kosong nan ado... hehehe

hot mama berkata...

hehe..am pun xbape paham hehe mgkn sbb xde nanang kut...

anyway suka baca cik yan punya blog...

CY3.5 berkata...

SD,
samo.. ni kot la ada hati nak jadik full time blogger gitu :)

HM,
adakan la.. tak rugi :)