Cari Something?

Sabtu, Oktober 10, 2009

Makan Angin


di tepi pantai..

Suppose saya tak koser nak follow si dia & BIL pi memasang jaring di laut.. perut rasa tak best.. tapi since si Zeri dok nangis-nangis nak ikut, sudahnya FIL kata, "ikut lah Yan.. duduk je dalam keta.. kita tutup rumah.. mak pun ikut sekali.."

Iyolah.. den ikut jo lah..



Amir & Arif mmg la excited bagai.. bley main pasir.. heeee.. tp si Zeri ni tak bpa gemar main pasir.. suka nak berdukung je sambil bersiaran di tepian pantai.. FIL la jadik mangsa tukang dukung.. saya duduk-duduk je makan angin dengan MIL..


Seriau jugak tengok si dia dengan BIL berjalan ke tengah laut.. sampai paras bahu kau.. pasang jaring dari point A ke point B.. sebenarnya, ini adalah kali pertama saya tengok aktiviti ni.. malam karang dalam pkl 1 pagi atau 2 pagi, diorang akan pegi lagi untuk tengok hasil.

Bak kata MIL, mudah-mudahan ada rezeki siakap ka.. ketam kaa.. aih, mmg berseafood sakan kalau balik PD :)


Nota kaki: Ada sapa-sapa bercadang nak tengok Fasha Sandha dalam cerekarama malam ni? "Akulah perempuan itu.."

4 ulasan:

Nanak berkata...

i pernah ikut kazen i masa sekolah dulu..ni kes tunggu air surut..berkhemah tepi laut ok..serius menyesal ikut..wpun byk hasil..hehee

MN berkata...

waaaa..gila menarik menjaring ikan!

scudmami berkata...

Yan... cam best je bunyi... though aku tak suka air laut tp ku suka berangan tepi laut... makan hasil laut lagi suka suka suka... hehehhe

ko sihat???

CY3.5 berkata...

Nanak,
kalau dah tau pasang surut, takde la lama sangat tunggu kan.. terjah je terus :D

MN,
tang berjalan ke tengah laut tu aku rasa mmg adventure.. sebaik naik je air pasang nyah.. hinsh..

Norl,
alhamdulillah.. thanks for asking friend :) kalau kau mai PD, roger2 la.. heee..