Cari Something?

Rabu, Oktober 28, 2009

The Stupidest Thing


I just finished clearing my files from the PC.

Sume dah letak dalam folder Downloads.


Then, saya masukkan thumbdrive. Saya nak copy sume personal files saya ke dalamnya.










Then, the stupidest thing happened.




Instead of copy, I cut the folder, and paste into my thumbdrive.



Then, ada plak satu file sangkut sbb saya tengah dok baca. The process halted. Saya tutup file tu.. dan saya C&P file tersebut ke dalam thumbdrive.







Then, saya confuse kenapa list dalam PC lain benar dari apa yg ada dalam thumbdrive.















Then, saya DELETE the whole Download folder dari thumbdrive.



















Mana boleh nak recover kan.. STUPID. STUPID.

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Err.. ibu yang nk dkt2 bersalin mmg sengal sket kaedahnya.. :p sabar ajelah long!

Queen berkata...

OMG.......if that happen to me...of coz la duk dalam peti ais takmo kuar...tensen dan bengang..huhu

sabar k!....sian u

honeylanz berkata...

adus... cian lak dgr.

NajNad berkata...

You still can recover it. Download RECUVA dari http://www.piriform.com/recuva

Install dan run......

http://sir-ib.blogspot.com/

pinkytoe berkata...

saya sungguh tak paham..tapi bab bab ilanng files aku mmg blh stress setahun. sayang ooo kejar bertahun simpan

Ms Lola berkata...

erk, aku lost

CY3.5 berkata...

Sir IB,
Thanks a lot!!! alhamdulillah.. though tak dapat semua, tapi cukup la nak mengubat hati yg lara ini..

girls,
lesson learnt ye.. next time kalau terDELETE file, sila gunakan link yg sir IB kongsikan kat atas ni..

Nanak berkata...

tatau nak nasihat apa..

ainie aziz berkata...

fuhhh...many thanks to Sir IB ek. kalau tak, mau tak tenteram cuti nanti kan.

KS berkata...

nasib baik dah dapat recover sket. kalo tak maunya naik darah cy memikirkan pasal file2 tu.. hehe

:: vErde+hAzizi :: berkata...

what a coincident...that happened to mr.doc ptg td ;p huhuhuhuhu...
sedey die all his grey anatomy, band of brothers heroes kapuffffff! huhuhuhu

CY3.5 berkata...

Nanak,
jangan multitasking.. ngeee..

cik ainie,
itulah.. miracle of blogging :D

KS,
terus rasa lemau nyah..

Verde,
try la solution yg sir IB sharekan tu..

NajNad berkata...

Short info on managing your files http://sir-ib.blogspot.com/2009/10/managing-files.html