Cari Something?

Selasa, Oktober 06, 2009

Sudah Kahwin ke Belum?


Tajuk tak bley blah.. sebenarnya nak tulis, dah daftar haji ke belum? AhahaHhahahAHaha..



*tukar mode serius*





Lantaran cerita pasal bonus interim tempoh hari, saya tergedik² ke laman web Tabung Haji.. saja la nak tengok news lelebih kan.. tp tak jumpa.. yg saya jumpa ialah






Wah, sudah boleh online! Tak tau la pulak :P


Macam biasa, kegedikan terlampau saya telah membuatkan saya memasukkan no akaun & IC..


Guess what? Tahun pilihan haji yg available adalah bermula 1448 H.. skarang 1430 hijrah.. means, bley pergi only after 18 years? and, and.. I'm gonna be 49 by that time.. weeee.. ntah² dah jadik nenek pe time tu..

Tapi saya tak proceed.. sbb kena letak nama Datuk Lelaki.. hmmm.. kena check ejaan nama atuk yg betul la kaedahnya ye?





Ada kawan² yg dah daftar?


14 ulasan:

Ms Lola berkata...

Dah, tapi aku tak buat online. Laki aku yg daftarkan - tak tau le kena letak nama datuk ke tak masa tu

Ummu Auni Afif berkata...

yes kena letak nama datuk. tapi bukan nama penuh, setakat nama dia sahaja. contoh nama abu bin ali. letak ali sahaja pun dah cukup.

honeylanz berkata...

blom daftar lagi. tp x tau lak leh daftar online!

Genki Momma berkata...

Wahhh menarik! Tak perlu laa susah payah pergi TH ekk... :)

_mmm_ berkata...

CY die cakap je pegi 18years from now..tp bile duit dah betul2 cukup dlm acc boleh merayu utk cepatkan giliran. kalau nak lagi cepat pegi dgn pakej la..pakej rasenye starting from 12k kot..kalau yg bawah tabung haji (muasasah) tu dlm 9k dah lepas dah nak pegi.

Queenin Murni berkata...

ooo.. tq tu _mmm_.. duit sy jaaauhh.. lagi nak cukup.. heheheh!

tp bleh la gak nak register sekarang kan.. :)

Ummu Auni Afif berkata...

mmm, pakej sekarang dah tak ada 12K, paling rendah pun 18K, if i'm not mistaken. muassasah tahun ni dah 10K, tahun lepas 9K

MommyDania berkata...

awat kena letak nama datuk?

m-i-o berkata...

wah, semakin lama semakin mahal ya? hmm, nampaknya kena cepat pegi sementara kesihatan masih mengizinkan.

Tanpa Nama berkata...

Dah bleh reg kalau ada 1k dalam acc. Kalau dah panggil, kita bleh tolak jugak.. itu cuma anggaran aje.. :)

Yg wanita, kalau bleh kene reg dgn suami. Nnti taklah isteri pegi dulu dari suami.. hehehe...

Sayang.Ibu berkata...

owhhh.. saya pun belummm...insyaAllah end of this year saya daftarlahhh...

MN berkata...

aku blom!

CY3.5 berkata...

Ms L,
heee.. aku ni dah ada online terbentang depan mata pun tak buat² lagi.. sengal!

UAA,
ooOOoo.. lagu tu ka.. terima kasih atas informasi tersebut :)

Has,
saya pun baru tau je ni haa..

GM,
begitulah kaedahnya.. *kalau la bley check latest balance kat TH online..*

_mmm_,
yep.. ada duit sume jadi, ye tak.. hihihi..

QM,
bley je register :)

MD,
soalan itu tak dapat kujawab..

m-i-o,
itulah.. kalau duit dah ada bley mintak dipercepatkan, then it would be a bonus..

Anon,
wah.. thanks for the tips!

cik Intan,
haa.. nanti update ek.. tahun bila bley start pi..

MN,
sama!

Dayah berkata...

kalau nak lagi cepat, pegi dgn mak2 kita ke org2 yg tua yang pasti akan didahulukan... hehehe..orng kata..tah le..

dgn pakej pun cepat.

saya dah daftar tapi tak ingat utk turn tahun bila..tapi mmg dah agak 'berusia' la masa tu.moga diberi keizinan dan kesihatan hendaknya