Cari Something?

Rabu, November 04, 2009

Sangap

Diam tak diam, sudah masuk 5 hari bekerja saya habiskan dengan bercuti. Otak pun makin lama makin sangap.. takde idea meh apa mau tulis di blog ini..

Baru masuk 5 hari. Esok dah bersalin bagai, mmg ke laut la gamaknya..

Ada apa2 benda / tutorial tak yg kawan-kawan nak saya readykan sementara saya tengah kering kontang takde idea ni?


8 ulasan:

MN berkata...

beb. tau tak canne aku leh tukar font utk komen box aku?

CY3.5 berkata...

MN,
utk yg popup ni, i'm afraid CSS nya kita takley control.. tp kalau tengok yg style inline (i.e. by per post), bley la tukar..

Abrahyn berkata...

camne nak kasi pic supaya tak blh di enlarge kan?

fauzi-maya berkata...

ko mmg sohih sangap;)

KS berkata...

ok since cy dah tanya, i nak mintak tolong sket. dah puas i cuba tak berjaya cewaahh :P

camni, u taukan my blogkan private. so kalo i update korang semua cam tatau samada i update ke idak kan?? i nak buat rss feed tu. gi mana ek?

untuk pengetahuan, templete blog saya adalah dari zaman batu.

u ada coding dia? meh i try tepek2 dalam templete i. i dah try guna yg kat blogger help tu tapi tak jadik pon.. (ke i yg tak reti? :P)

ok sekian. panjang btol request :P

CY3.5 berkata...

abrahyn,
yg tu ada dalam tutorial lepas2..

Maya,
sangat :P

KS,
masa i nak add blog you ke Blink Blink, blogger.com kata yr site tak enable Site Feed.. tp i'm not sure whether blog yg dah privatised still bley display latest update kat bloglist org lain atau tidak.. apapun, you may check yr Settings > Site Feed.. setkan sume Full.

MN berkata...

oh..takpelah kalo gittu.
aku ingat boleh tukar.

KS berkata...

cy: i pernah nampak ada blog yg privatised kuar latest update. tu yg try nak buat tu. sebab tgk ada orang tu boleh kuar aja latest update dia. tapi tak ingat dah blog yg mana :P hehe..

takpe nanti i try lagi. kat setting mmg dah full semua.