Cari Something?

Selasa, Disember 29, 2009

Bukan Lagi Sekadar Impian

I suppose to go back to work on Jan 4th.

But I wont.


Ini kerana aku telah menempatkan diri menjadi SAHM :)

Dh sekapal la dgn cik puan Jua, puan KNV, puan Iszan dan puan Masayu (sekadar menyebut beberapa nama).

Walaupun bergelar SAHM adalah idaman aku sejak dulu, keputusan muktamad hanya dibuat beberapa minggu sudah.

It may be for a year or two. Or maybe more. Its time to practise the mantra "I want to work for leisure". Haha.

Semoga aku kekal waras dgn title baru ini.

34 ulasan:

Zety Zin berkata...

syoknya jadi SAHM. mak pulak keje sampai pencen la gamaknya.

Salwa berkata...

Welcome to the club :)

Ms Lola berkata...

cayalah CY.. semoga berjaya

Mynie berkata...

wah! tahniah, CY4!
all the best :)
(yang teringin mengikut jejak langkah CY tapi buat masa ni mungkin masih menjerut diri lagi 3 tahun at least.. sigh..)

isz_3707 berkata...

Really??????????
Adalah geng aku meroyan pasni haha.
Welcome aboard bebeh :D
/gila aku hepi mendengar perkhabaran ni haha

MommyDania berkata...

weehoooo! syoknye. have fun la CY

m-i-o berkata...

ERKKK.

adakah ini yg dikatakan satu keputusan penting yg perlu diambil dlm post terdahulu?

kalo yea - well, memang patut pun membuatkan hatimu resah gelisah. ngeee :P

wish u luck and all the best:P

Sayang.Ibu berkata...

Wowww.... sungguh ku teruja dengan keputusanmu CY... mak mmg sampai pencen laaa kena kerja.. Berkhidmat untuk negara...ahahhaaa

Mama Adib berkata...

Waaaaaaaaaaaah seronotnya

syau eridanus berkata...

CY. this is VERY BRAVE decision. i really envy that.

i pray for your happiness and success with the new title! amin :)

Marisa berkata...

i like your mantra.... dah anak 4 ni.... sesuai benar la tu.... berbaloi-baloi....

Queenin Murni berkata...

whuuuu!!!! ditatang bagai minyak yg penuh la tuan puteri itu..

i loikeee......

nanti ptg2 kalau boring, bwk la anak ke rumah i.. hhahahhahaha~!

nana berkata...

congratulations! big step indeed.. but with 4 kids in tow, and endless possibilities of designing things at the comfort of your home, aku rasa this is the best choice for you lah..

Ealyie berkata...

ohhh.. sungguh mak jeles nyah ;)

Fid berkata...

cik yan
aku admire
aku amat mencemburui mu hahahahhaaaa

aku harap aku juga boleh menoktahkannya...

doakan aku samaya
hahahahaa

KS berkata...

congrats CY!

serius i jeles. i would love to be one myself tapi apakan daya byk faktor tak mengizinkan. later2 kalau ada kesempatan, i pon nak jadi SAHM jugak!

good luck CY. InsyaAllah CY boleh! hehehe :)

KV berkata...

tahniah CY.

rizza berkata...

welcome to the club!!!

wei yan.. leh le ronda2 bawak tuan puteri turun bangi hehhe

Zuhaini berkata...

oh.. tahniah! and good luck ya!

(ada nak buat bisness apa-apa ke...?) :)

Erna berkata...

Bravo!! you can do it!!!

honeylanz berkata...

tahniah & all the best.. menarik!

iEz@CuTe berkata...

wow best nye..teringin nak ikut jejak langkah kak yan..apakan daya x bleh lagi...lepas nie bleh mantain kurus la gamaknye melanyan 3 prince and little princess...opss...makcik yang jaga diorang tu ok ke??

mirah berkata...

oh bestnya dah jadi sahm tu ya.
Adakah ku juga berpeluang begitu?hihi

Mummy Harith Hannah berkata...

Wowww, congratulations Kak Yan!!!

I really envy you! Hihi. Hope that one day, I can post the exact "same entry" like yours...

Kena baca "mantra" slalu nih... Hihihi... ;)

Siti Zaiton berkata...

jeles tahap gaban...
bilakah akan sampai giliran ku pulak???huhuhu banyak tul komitmen...

lia berkata...

biler nk sampai turn lia lak nih... uhuks...

mamaDhea berkata...

congrats CY!

keputusan yg sgt berani.. i support u.. muahahaha

adakah sya akan menjejaki langkah CY? tunggu............. :P

scudmami berkata...

owhh good for u Yan..

kalau aku, tak sure akan stay waras atau tidak kalu jadik SAHM.. not SAHM-type laa.. hahhaha


tapi bagus leh tengok anak depan mata setiap masa!!

rina berkata...

bestnya cik yan...

~: UmmiNor:~ berkata...

...tahinah CY..haruslah lepas ni belek tuan puteri sampai ke celah ketiak ye dak? hehehe :D

CY4.0 berkata...

ladies, thanks a lot for yr kind words & support :D

kaezrin berkata...

caylah CY..wa salute u...

lailasani berkata...

allamakk.. sy tertinggal entry yg ini... huhuhu...
bestnyeeeeeeeeee!!!
i jeles tau...
gudlak..

ainie aziz berkata...

saya juga ttinggal lrt. hehe. btw congrats for the big and brave decision. all the best and gud luck. saya sangat jeles!!! bilalah my turn will come...