Cari Something?

Selasa, Disember 29, 2009

Teman Lebih Mesra

Long time ago, I used "I" as ganti nama diri.

Later, it became "aku".

Tup2 jadi "saya". Haha.

Apa jenis transformasi ntah.

Tapi, pada pandangan anda, manakah yg kedengaran lebih mesra?

I, aku atau saya?

13 ulasan:

isz_3707 berkata...

aku xde tukar2 nyah, sume aku bedal ikut sedap ati aku.
Mana lebih mesra? errrr, AKU kot :P

Fid berkata...

CY4.0
aku mmg bantai ikut sedap mood harian..wahahahahaa

aci ya kalau ketemu aku terus ber aku hang nah! walaupun dah lama 'kenal' tak pernah jumpa wahahahaa
rasanya aku 'kenal' CY sejak CY2.0 lagik!
umor Alis

honeylanz berkata...

aku kut. tp sometimes ikut mood ;)

KV berkata...

ikut mood. Belasah sokmo.

Zety Zin berkata...

aku la kot. tapi saya guna 'saya'. hehe. tak mesrakah?

sWeEtDaRLinG berkata...

tak boleh nak tukar 'aku' dari blog aku

m-i-o berkata...

errr. oleh kerana status kita bdua teman tapi tak sebaya - tak seswaii pulak la nak beraku engko ni.

nak sebut i-you rasa macam terlebih americano daripada american.

nak bahasakan saya-awak rasa macam terlalu formal.

jadi, dalam konteks antara kita berdua, lebih selesa pakai -

mak - nyah.

kan nyah kan? :P

apapun, mak tak kesah :P

Queenin Murni berkata...

hahha.. btol kata m-i-o..

lebih mesra-> aku. rasa mcm lama giler dah kenal.

i-> kadang2 rasa mcm poyo.

saya-> lebih sopan gitu. :p

tapi sy, mix n match, kalau tak tau nak guna apa, tulis in english sikit. Otomatik jadi i/me. hahah!

KS berkata...

apa2 pon boleh cy!

tapi kalo menulis dalam blog sendri, i lebih suka guna aku sebab rasa lagi open.

tapi kalo borak2 dengan orang, tgk tahap kenal. kalo lama, gunalah aku. kalo baru gunalah i. saya jarang sekali kecuali untuk rasmi2 gitu kot :P

rizza berkata...

yan.. aku @ saya lebih mesra..
jgn ko ber I U ngan aku.. telinga aku tak leh terima hehhehe

maya amir berkata...

i vote for saya:)..beb, jilasshh...jilashhh hang dh jadik SAHM... happy for u:)

Marisa berkata...

i vote for 'mak'.... heee... lari topik

CY4.0 berkata...

ladies, saya bajet nk guna "aku" in future. More "ME" i think.