Cari Something?

Khamis, Disember 10, 2009

Sabar, OK?

Lewat kebelakangan ini ayat di atas acap kali keluar dr mulut saya.

Penerimanya sudah tentu anak2 bujang saya. Time adik diorang tengah menyusu, suka sgt request mcm2.

There was one time, Amir nk makan roti. Dpt la statement seperti di atas kann.

Bila saya dh selesai dgn Arissa, saya ajak Amir ke dapur. Tapi, jawapan ni yg saya dapat.






"Takpe la bu. Cacing dlm perut x gigit dah.."

Alahai..

14 ulasan:

MommyDania berkata...

ayat amir tu plg sentap. terpanah je rasa..

Ms Lola berkata...

adoiiiii... kalaulah anak aku pun dah kenal cacing....

Mama Adib berkata...

huhuhu sentap n sedih la plak

ku pun tengah blajo membahagikan masa antara adib n hafiy
yaa time hafiy menyusu time tu laa mcm2 requestnya

~: UmmiNor:~ berkata...

adoih la cik yan, lawak la anak bujang hang nih :D..eish jgn ler syakir pun wat kluar ayat cam tu ngeeee

Zety Zin berkata...

alahai sedih pulak mendengarnya.

honeylanz berkata...

baik aja cara amir jwb..ngeee
my son ac tu straight to the point " sejak ada adik, ac dah payah nak dpt mcm²!"

lia berkata...

sayu nyer ayat...

:Nana: berkata...

emm.. been there too..

so, aku tukar ayat from Sabar, OK? to this:

"Lepas mak (what ever I'm doing at that time), mak buatkan (whatever she wants at that time lah)"..

so at the end, fair and square :)

Zuhaini berkata...

siannya.. sabar ya...

C!kpuanmuda berkata...

hadoiii... jangan la danish tau cakap gitu jugak.. sentap mak ;p

ainie aziz berkata...

mmg sentap abis! tapi nak buat camne kan. so, kita pun kena lah "Sabar, OK!". hehehe!

m-i-o berkata...

kahkahkah! bijak sungguh anakmu nyah! :P

pada suatu hari mak nk tukar beg vacuum cleaner sebab dh penuh. sekali tu punyela susah. mak pun mengomel la kan. pot pet pot pet.

anakku tetiba datang lalu berkata,

"sabar ya, sabar" sambil mengusap2 lututku.

apakah?! tercabar sungguh :P

MN berkata...

hahaha..macam kenal rapat btul dgn cacing tu :)

lailasani berkata...

alahaiii.. siannn...
pandai betul menjawabnye...
sipi2 merajuk lee tu kot..