Cari Something?

Rabu, Disember 30, 2009

Tempoh Berpantang Lepas Bersalin

Ada yang aku baca 44 hari. Ada yang tulis 6 minggu.

Kalau amik 6 minggu, esok dah merdeka :D Hari ni last day gitu.

Kalau amik 44 hari, lepas new year la baru bley huha huha.

Ada yang pantang 100 hari tak? Hee..

19 ulasan:

~: UmmiNor:~ berkata...

CY,

saya ketiga2 anak pantang 100 hari...dr segi makan and :tut: ngan hubby hehehe :D..tp takdelah menu mcm dlm pantang, it just that takleh minum ais, takleh makan pedas2, sejuk2 and berangin2 tu.cuma air rebusan ubat periuk sy proceed sampai 5+++ bulan...coz MIL kata badan nak pakai lama, elok la jaga betul2 semntara pantang nih :D

eZa berkata...

saye! saye pantang 100 hari. sendiri yg nak gituh... hehehe ;)

Fid berkata...

Nyah
mak pantang 40 hari saja tu pun tak rupa pantang pun!!!!

hahahahahahaa

whh yg pantang 100 tu kan segala pantang ya??salute!

honeylanz berkata...

has berpantang 60hari..

Hana berkata...

aku pantang koboi. 15 hari je.

miz_eda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
miz_eda berkata...

baru baca entry ko pasal SAHM..rasa terkesima jap..but deep down, I know you can do it bebeh!..:)

miz_eda berkata...

aku nak ngaku siap2 yang aku delete komen kat atas tu..silap taip la plak

Mama Adib berkata...

mak pantang 40 hari tapi ala ala koboi jugak

hari ke 14 dah drive kereta.. dok umh mertua nyah.. (g klinik check kuning hafiy) dia ok aku pungggggggggggg ok laaa

KV berkata...

mek cukup 40 hari jer. Tak sanggup. Huhu

Mummy Harith Hannah berkata...

Ini pantang makanan, atau pantang ehem-ehem? Ekekeke.

Kalau pantang makanan & berstokin bagai tue, saya buat 44 hari. MIL saya orang jawa, sungguh berdisiplin dgn tegar sekali. Saya pula menantu yang baik <--- giller tak releven dgn soklan. :P

Masayu berkata...

cy,

oh saya agak ketinggalan bas ni,

tahniah sebab dah dok rumah,

sudah ramai ahli club SAHM & WAHM lepas ni..

bezanya cy bersama 4 kanak2 riang n saya masih 3.... hehe; D

Zety Zin berkata...

berpantang berbengkung bagai semua tu 44 hari. 100 hari pantang minum ais and toot... hehe.

Queenin Murni berkata...

100 hari nyahh..tu pon masih ngeriiii nak 'berkhidmat' balik. kah kah kah!

C!kpuanmuda berkata...

i pantang 44 hari dulu... tapi kali ni kalau boleh.. nak pantang 100 hari.. tu pun kalau boleh la.. :D

KS berkata...

first time - 40 ari tapi towards the end takde la ikut sgt

2nd time - ikut suka suki sebab pantang sendrian berhad dirumah sendri :P i just tak minum ais dan makan pedas2. lain semuaaa bedalll jek i makan.. 5 hari dah buat kerja rumah basuh baju sidai cam biasa, 2 minggu dah kuar rumah. :P

i dua2 pon operate keke..

JuE berkata...

pantang 100 hari weh.... hehehhehe...

Sayang.Ibu berkata...

mak pantang 44 hari... 100 hari??? errrr...tiada kesabaran di situ..wakakkakaaa....;p

farah225 berkata...

mak pantang makan sampai 44 hari.tupun jenuh 'berperang' ngan mak aku.
tapi yang '100 hari' tu mmg follow untuk dua2 anak.ngeri-ngeri.