Cari Something?

Khamis, Januari 14, 2010

Excuse Me

Maafkan saya jika asyik bercerita tentang Cinta Balqis. Kasik chance la. Tinggal 2 episod je lagi kann.

Saya agak terkesan dgn watak Marisa semalam. Scene dia bertanya pada Emran aka Ezany tentang ketidakpulangan si suami selama 2 hari sungguh menyentap. Boleh la nak nangis.

TAPI. Ya, ada tapi di situ. Ada 1 ruang mengingatkan saya tentang karakter beliau di luar. Dan2 plak bley rasa nyampah. Konflik sungguh. AhahahaHAhaHAhaha.

What you give, you get back, kata pakcik Scorpions. (tetiba).

17 ulasan:

Salwa berkata...

Tu la tengok scene semalam lagi nyampah kat dia ada laa sebabnya, bila dia boleh feel/menjiwai watak tu (isteri yg suaminya kena kebas org lain) sampai begitu mendalam, maknanya dia faham sungguh apa si ebi rasa tapi dia wat derk je siap upload gambar piknik dgn laki org(even dah ex laki) kat facebook lagi,apa kes tu...huhuhu
btw sy pun fes taim duk citer pasal tv kat blog kalu tak mana pernah..even nur kasih pun sy senyapja tp cinta balqis sy wat entry gak hari ni..rasa2nya hassan mati masa gadih dgn ray...huhuhuwaaaa

Marisa berkata...

hehehe... sama la.... dr dulu dok rasa. hari2 mai ofis bila jumpa member tgk cinta balqis kami sik buat summary je.... mmg termasuk la dok kata baru kau tau perasaan isteri bila suami dia ada affair... mcm saje je pengarah tu pilih dia kan?

tp kan... i tak berkenan la ebi dgn zul. dia bercinta mcm saje nak balas dendam je

apa pun... oh.. hassan... saya sungguh kesian pd awak.. dgn rambut nerd dia tu....

eZa berkata...

CY: mmg x boleh blah la ngn dia. camane dia leh accept watak tuh sdg kan kat luar dia mmg keji. hahaha. melampau nye lah komen sy nih. excuse me :P

Queenin Murni berkata...

ngeh ngeh.. amik kau(memey), berdas2 org bagi.. :P

salwa, hassan matikah?? kesiannyer.. dia sgt lah baiknya... dpt kat aku pon takpe.. hahahahaha!

Sayang.Ibu berkata...

eh mmg sentap laa beb, aku pun meleleh air mata smlm... tapi sama cam ko aku pun leh terpikir benda yg sama...

m-i-o berkata...

mak dah lama tak layan cinta balqis ni.

bab hassan - haih, mak setuju sgtlah dgn marisa. kesian gilak tengok dia (dn rambut nerdnya itu).

honeylanz berkata...

hehehe.. paham². kdg2 ttgk gak cite ni ;)

Nanak berkata...

aku juga tfikir benda yg sama..bagus jg pengarah ni kan bg feel kat sememeh tu..semalam tak tgk pula cite tu..Hassan mati ke? aduh, kesiannya..huhu..

Salwa berkata...

hassan belum mati
ada lagi 2 ke 1 episod lagi...
tak sure
tapi tu hipotesis awal saya la
hassan bakal mati masa gado dgn ray nanti

hehehe itu hanya hipothesis

kalu salah jgn marah hehehe

MAMASYAZA berkata...

sebenarya teringin gak nak nengok citer ni, tp tak penah berkesempatan....bangun je kedapo..dah tekan channel 611...nengok ja la citer geng bas skolah, hikayat putra shazlan

Akak Ratu berkata...

akak pun suka nak review psl cinta balqis ni... tp kan CY akak sian la kat hasan ngan mar tu... wp di luar citer akak pun tak bape setuju ngan memey tp lam citer balqis ni akak tak ingatkan lgsg psl hal tu... akak dok bayangkan camtu la agaknya kita klu hbby buat tak layan kat kita kan(nauzubillah)... pastu hasan lak, ishhh ada lagi ke jejanz yg baik smpi camtu sekali... aduyaiii sedey la... tak sabar nk tunggu lg 2 epi ni... akak pun cam yg lelain predict, terasa2 cam ada jer adegan mati2 nnt

ainie aziz berkata...

igtkan aku sorang je yg pikir camtu. rupanya sume org ye. haha. boleh plak dia feel watak tu dgn baik. mmg leleh la kejap time tu (tapi cover2 sbb hubby dok sebelah time tu...hehe). tapi tu la kan, kesian lak kat hassan tu. betul la kot teori salwa tu. huhu!

Zuhaini berkata...

ahahaha.. tul. saya pun tgk scene tu.. pandai berlakon! makna nya dia pun mesti tau apa perasan abby kan..? huhu :( entahlah...

oh ya, 2 episod je lagi???? la.. saya baru nak layan.. hahaha :)

CY4.0 berkata...

salwa,
alaaaa.. ada yg mati2 ke dalam cite ni.. iskkk..

Marisa,
mak dah takde geng nak bikin summary.. dengan you all je la kaedahnya :P

eZa,
mungkin sebagai preparation di kemudian hari :D

QM,
mau bikin spare part kah?

cik Intan,
aku tak jadik leleh..

m-i-o,
masa mu kata setuju dengan "Marisa" mak terkedu jap.. lemau betul la otak mak nowdays.

CY4.0 berkata...

Has,
la ni je bley tengok. dulu keje sampai 6.30pm.. by the time sampai umah, baca credit je la :P

Nanak,
mak harap takde sapa2 yg mati..

mamasyaza,
owh.. mak mmg veto bab2 TV.. ngee..

akakratu,
mmg sentap gile scene tu.. mau makan dalam kan.. haih.. nauzubillah!

cik ainie,
please la jangan bagi hassan mati..

Zu,
mesti ada kat catch up TV nya..

l i e y n berkata...

namanya pun pelakon kan???
kalau interview dia mesti dia jawab "itu marisa bukan memey.."

lailasani berkata...

tinggal 2 episod je lagi ke?
harus layan sampai habis nih... sy tak follow sgt cite ni seblm ni.. tp lepas Emran btukar jadi Ezany mcm menarik pulak utk difollow.

haaa.. hassan... kesian sungguh!
sy bharap balqis akan terima hassan sbb hassan tu sungguhlah setia orgnye....:P