Cari Something?

Selasa, Januari 19, 2010

Jadual Imunisasi 2010

When Arissa was 1 month old, we brought her to clinic for the hepatitis jab.

Dan2 doc kata according to the new schedule, that jab dah takde. Baby dh 2 bulan nanti baru cucuk. Gitu.. Itula 1st time pi klinik tak payah bayar pape.. Haha..


Konon2 nak mengurangkan trip ke klinik kaedahnya.


Oh ya, jab yg diambil baru2 ini adalah berharga RM136 di klinik swasta. Combine er, er... apa ntah. All that I heard was dexa. Or was it hexa? Ngee.





2 ulasan:

julia berkata...

masa cucuk my montel utk 2 dan 3 bulan baruni kena cas Rm125 di klinik kat ampang. triple dos PENTAXIM katanya...hantam sajalah doktor lg pandai...

tp masa 1 bulan memang ada cocok hep B

scudmami berkata...

Yan, it's hexa = 6 = Diphtheria + Pertussis + Tetanus + Hib + Polio + hepatitis B. Complete jab so supposedly less visit to the clinic - visit @ 2, 3 and 5 months. But baby'll get extra hep B jab.
some clinics does not want this either cos it's expensive or less visit to the clinic, rugi sket la kann

tp ari tu member aku yg follow kat klinik kesihatan kata KKM dh revert back to the old schedule. Kalau ada sesape gi KK, tolong tanya balik la.. and bgtau sini ehh...
sebab aku cucuk Faris kat klinik panel, tak sempat nak ke KK weekdays..
tp yang penting baby anda menerima imunisasi yang sepatutnya.......