Cari Something?

Rabu, Februari 17, 2010

Kesan Penggunaan Iphone Terhadap Kanak-Kanak

Tajuk memang tak boleh blah.



Anak2 mak ni, dah syok sangat main Iphone abah, bila main game kat Nokia mak pun, dia bikin kuis2 je dengan jari.

Sampai sudah la nak... Tak jadi apanya kau buat lagu tu. Tonyoh la camne pun.


Ngidam Nexus (tetiba),
CY4.0

8 ulasan:

Salwa berkata...

kdg2 sy terpikir
apple ni very the ahead-of-time
sebab techno yg dia create
sgt 'mesra' dgn generasi anak2 kita

ntah apa lagi la innovation baru yg dia nak buat

ipad tu pun sgt lah menggoda jiwa tapi besar gabak sgt
dan tentu byk glitches
sbb masih baru

btw hanya org kaya saja yg mampu beli appel iphone

sy ni nak beli apple kat jusco pun pikir 12 kali

hehehehe

KS berkata...

hahaha comel... dok bayang diorang tonyoh dengan sepenuh perasaan kekeke...

anak2 i lagi advance dengan apps2 iphone dari i..

Fid berkata...

anak aku tak layan sgt game henpon sbb tak de game hahahhaa

MN berkata...

kah kah kah!!! kuis2 dengan jari tu aku tak tahan!!!

Zuhaini berkata...

ahaha.. kuis2 je..? hihi :)

KV berkata...

anak dara ku sudah mahir main kuis2. Konker sorang2 lak tu. Tgk wonderpet

fizamior berkata...

wahaha... lawak2.... ingatkan kesan sampingan apa la td... cuak jugak bila baca tajuk... sekali citer klakar daaa...
smart kids nowadays.. :)

CY4.0 berkata...

cik salwa, dgrnya ipad takley multitasking. Hee.

KS, makan hati je dgn budak2 ni. Haha.

Fid, ala.. Handset aku pun ada bpa kerat je game.

MN, nasib handphone aku tak kena lempar sbb takde reaction bila kuis2 :P

Zu, iye zu. Sabar je mak.

KV, jgn install game memancing, udah.

FM, mmg advance. Saya takde chemistry dgn iphone takat ni.