Cari Something?

Isnin, Mac 15, 2010

Semakin Jauh Semakin Sayang


Hola friends :)

Adoi la mak.. penatnyaaa la hai.. semalam adalah 2nd day family gathering.. macam biasa, ada game2 bagai.. untuk budak2, untuk teenagers.. untuk husband + wife, and not to forget, the veterans :D


Guess what? Seumur idup aku, memang agak sukar la nak menang bab2 games ni.. ngeee.. TAPI semalam si dia & I telah berjaya dapat no 1.. acaranya "Baling Dadu"..

How to play?

Sume husband + wife yang sama kategori (termasuk 2 couple auntie & uncle yg lebih kurang umur dengan kitorang) kena berdiri sebaris.. selari, whatever.. then start la baling dadu besar gabak macam dalam cite er, yang ada 40 penyamun tu.. yang, Ibrahim Pendek dok baling2 tu..

Sapa dapat no ganjil, kena melangkah backward ikut jumlah yang tertulis.. sapa dapat no genap, boleh gerak ke depan.. Syarat, husband & wife kena langkah seiring bak kata Exist, means, kalau wifey jenis langkah kecik, maka haruslah si suami mengikut kebesaran langkah si wifey.. ngerti?




Tapi dalam kes mak, sebab nak menang punya pasal, haruslah mengikut kebesaran langkah si dia.. sudahnya terpaksa la si dia angkat mak sket :P Nasib tak tergeliat bahu.. AhahAHahAHhahAHa.. Dua kali balingan, dapat 4 dan 6, we were officially jadi champion.. Weee..


Guess what? MIL + FIL pun menang untuk acara yang sama, tapi kategori lain, of course :D


Cite pasal menang je.. bab kalah tak payah la.. ye, si dia & I kalah dalam game "Semakin Jauh Semakin Sayang".. tajuk memang tak agak2 OK.. ni main baling & sambut belon yang berisi air.. lepas dah selamat baling + sambut, langkah ke belakang.. so makin lama makin jauh la.. baru level 3, kantoi.. belon pecah landing kat kaki :P


It was fun! Fun! and FUN! Rasa macam dah lama tak gelak ketawa secara besar-besaran di situ :)




OK lah.. anak dara dah bangun.. Masa untuk mandeyyyyy..

10 ulasan:

NabilaHouse berkata...

fuiyooo.. ada sukaneka pulak ye.. saper organizer nye nih? kaum kerabat jugak ke?

masayu berkata...

seronok kan gelak gembira, terapi buat surirumah, kembali muda lah gayanya

fizamior berkata...

me too pernah main yg baling2 belon tu dgn hubby... masuk final but then kalah..hakhak...hubby baling tak dpt nk sambut sgt...kihkihkih...


tq cik yan for inviting me to view ur blog.. sgt terharuuuu.... tak sangka ada pulak yg jenis dengki mendengki nih... huh!!

~Umi.Sufira~ berkata...

Fuh...saya pon tak pernah menang kalau part main2 game ni..ekekeke...

CY4.0 berkata...

Nana,
yep.. the aunties :)

masayu,
memang! terapi sangat2.. i had a blast :)

fizamior,
i'm a dropper, you see.. tapi kira ok la sampai level 3 :P

US,
bila menang tu la yg over excited.. haha..

Sayang.Ibu berkata...

wowww...bestnya main sukaneka dgn SH... kalo ku kan CY, usahkan sukan biasa, sukaneka pun jgn harap nak menang...hahahaaa

honeylanz berkata...

seronoknye wat family gathering mcm ni...

* has dah pindah umah... http://honeylanz.com dtg lah melawat :p

KS berkata...

sekali sekala bersukaneka dengan family mmg syokkkk.. mesti tak kering gusi

Ms Lola berkata...

weih... aku (dan hubby) merupakan juara bertahan selama 2 tahun berturut2 ok utk acara baling belon isi air ni.. hahahahah

riak sungguh. semoga tahun depan kejuaraan dapat dipertahankan lagi :P

Zety Zin berkata...

wah syoknya ada game. sure gelak tak habis-habis. hehe.