Cari Something?

Selasa, Mac 02, 2010

Sesi Penyusuan Seorang SAHM


Pi blog mast, pi blog ealyie, dok cite pasal tambah kuantiti susu & nak abiskan stok EBM.. bikin aku tersenyum saja.. well, I was there before.. ups & downs masa breastfeedkan Azri.. kejap nak yang fresh je, kejap nak yang beku punya je.. kejap ada growth spurt, production pulak lemah gemalai.. apa lagi kannn..


Ni, walaupun direct feed manjang dengan Arissa, tetap jugak dapat buat stok bilamana dia buat2 jual mahal.. orang offer, senyumm.. senyumm.. so far, ada la dalam 16 peket playtex liner tu terisi dengan 4-5oz susu.. simpan dalam peti sejuk eskrem tu.. insya-ALLAH tahan 6 bulan.. heee..


Semoga sesi penyusuan kali ini dapat dilaksanakan sampai 2 tahun.. amiin..

11 ulasan:

synn berkata...

ALL the best CY:)

lailasani berkata...

wahhh.. besnyeee dpt direct feeding sokmo... jeles i.. hehehe..
moga2 termakbul doa. InsyaALLAH

Zety Zin berkata...

aminn...

isz_3707 berkata...

aminnnnnn..sehat anak dara ko :P

Ealyie berkata...

ahahaha..
offer, senyum2 takpe beb..
Faris ni udah le sombong, offer2 dia kulum sat.. pasti geget n tarik sekuat hati sebelum dilepaskan.. ouch.. sabo..nyah.. sabo.. aku sabo je le nih.. ahahah..

Marisa berkata...

lepas ni i la pulak join jejak u olls

CY4.0 berkata...

synn, thank you bebeh :)

lailasani, alhamdulillah.. nikmat yg saya tak terpikir boleh dapat..

ZZ, TQ :D

isz, semoga begitulah hendaknya.. hihi..

ely,
ngaaa.. itu lepas geram kaedahnya.. babap sket :P

Marisa,
are you going to be a SAHM as well? welcome :)))

DNNA berkata...

CY, Amiiiiin 44x :)
Selamat ye :)

fizamior berkata...

wow! hebat!
semoga berjaya!
:D

mast@work berkata...

kak yan, anda adalah salah seorang guru saya.. pasti saya doakan kak yan terus berjaya susukan arissa..

pergh, bab jual mahal tu tak tahan.. aidan dok asyik kebuluq ja nampak mama.. uhuhuhu

CY4.0 berkata...

DNNA, sampai 44 kali.. i like :))

fizamior, terima kasihhh..

mast, ya ALLAH.. jauh lagi nak capai title "guruji" tu.. takpe la kebuluq barang baik :D