Cari Something?

Rabu, Mac 03, 2010

Tak Bosan Ke?


Itulah soalan yang kerap aku terima sejak bertukar status dari FTWM ke SAHM.. Ada sekali tu sampai 2 orang tanyakan soalan yang sama pada aku dalam 1 hari.


Ikutkan baru nak masuk 3 bulan aku jadi SAHM. Macam lah dah 3/4 tahun.. ngee.. Memang aku mengaku la, at times ada jugak rasa macam tak keruan, tetiba macam kena anxiety attack pun ada.. apa kes ntah.. tapi, alhamdulillah sejak hujung Januari lepas aku mula dapat sesuaikan diri..


Thanks to si dia yang sudi memberi peluang kepada aku untuk buat sedikit kerja-kerja coding.. Ia adalah penting ye kawan-kawan.. demi kemaslahatan otak aku untuk jangka panjang.. then baru2 ni ada kawan bagi job buat kedai online.. sekali lagi, alhamdulillah..


Kot jadik lagi 1 job tu, aku boleh sengih sampai telinga la dapat lebih dari sebulan gaji tapi kejenya tak sampai seminggu kaedahnya.. hahaha.. kot larat & sempat.. sibuk pe dok umah ni.. sapa kata tak sibuk.. Kalau dah tulis itu rezeki kita, insya-ALLAH.



10 ulasan:

Zuhaini berkata...

yup. sure x bosan.. sebab ada arissa depan mata... :) sure best!

masayu berkata...

soalan lain yang selalu kena tanya

kenapa tak kerja, kenapa tak jadi cikgu, kenapa dan kenapa

lama-lama alah biasa tegal biasa

honeylanz berkata...

has rs duk rmh la keje paling sibuk. lps ni itu..itu dan itu...

Sayang.Ibu berkata...

org mmg byk tanya... hehehheee...

Mynie berkata...

nak tumpang tanya lagi soalan, mcm mana cy boleh manage utk buat kerja di rumah sambil melayan anak2 kecil di rumah. tak ke diorg sibuk nak guna laptop jugaklah, atau nak mcm2 every two minutes?
sudi2lah berkongsi tips bekerja dari rumah :) tq

CY4.0 berkata...

zu,
yg tanya tu, macam "tak bosan ke dok umah" hee..

masayu,
yep.. ada jugak tanya, "tak sayang ke gaji bla bla bla.."

Has,
true :)

cik Intan,
selagi ada mulutt..

mynie,
haih.. pengalaman tak sampai 3 bulan pun.. but i'll try.. ngeee..

MN berkata...

kurang2 ko leh la buat coding nyah..
aku ni paling kuat pun, agaknya kalo jadik SAHM tukang buat power point presentation aje laaa... :(

Mommy Gone Artsy berkata...

hi che yan,
pekabar? lama x chat dgn ko?
arent u on gtalk anymore?
cakap pasal SAHM ni..haish..aku pun selalu dpt komen org tanya aku..tak bosan ke?arent u bored being stay at home mom? i would reply, 'i have no time to be bored' :P seriously! life as a mom+wife is 24/7 nonstop. those who work at least though work pun they could get a grab of lunch in peace rather than us at home ni, nak minum pun belum tentu sempat..now with adam at school, kita lah driver, kita lah the cook, kita la the 'teacher', in bibik mode and macam2 lah nak buat..tak sempat nak bosan lah! school runs, home runs, other sort of errands..(kita jual tudung and paints too kan)..wish ada more than 24 hours a day! weeee!! fuhhh! rantings of stay home mom!! hahaha!

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

pergghh... cik yan dah sahm rupa nyer... idak ler teman tau... tahniah sebab banyak masa dengan anak2. i pun ala2 mcm nak quit jerk nih. sebab nyer sejak ada si kecil dia suka nak bgn nyusu time kita nak siap gi kerja. maka nak tempuh jalan jammed di sg besi dan jalan klang lama itu telah mengakibatkan punch card merah tiap2 hari... tiap2 hari diulangi. maka teman pun udah bosan mcm nih. rasa nak quit n jual insurans sepenuh masa. that is the only back up yang i ada. back up bermusim ialah jual tudung, kain ela dan kerongsang. kan dah nak raya nih... huhuhu...

apa pun. gudlak laa cik yan. dah lama kita tak menyembang... huhuhu...

CY4.0 berkata...

Mun,
aku ada je.. tp jarang online.. kot ada pun, invi :P

cikpau,
long time no see :) akan ku jengah blog kawanmu itu.. thanks for sharing :)