Cari Something?

Selasa, Mac 30, 2010

Zahir Tak Terucap


Insya-ALLAH, Rabu ini, skill aku sebagai SAHM akan dicabar habis-habisan. For those yang belum tau, aku stay dengan in-laws.


Anyway, Rabu ni in-laws akan ke utara. Si dia pulak akan outstation. Rabu sampai Jumaat. 3 hari. 72 jam. Berapa minit? AhahahahahHAHaha.. Over tau.. Takde la sampai 72 jam pun.. (Hopefully).


All this while, walaupun anak2 aku uruskan macam SAHM yang lain, TAPI, kalau dah sampai naik temperature, aku akan tinggalkan je tempat kejadian untuk orang lain yang masih cool untuk uruskan. Selamba kodok je kan? Selamba aku je biar in-laws yang take over :P


Yeah, this coming Wednesday dan 2 hari berikutnya, temperature naik ke, sampai pecah termometer ke, tetapppp aku kena hadap.. Kalau aku main selamba kodok tinggalkan diorang, sapa yang malu? Mereka dan keluarga mereka juga (tetiba). Makanya, tolong la doakan kestabilan mental + emosi aku :D



Segala doa aku dahului dengan ucapan jutaan terima kasih :))

14 ulasan:

Ms Lola berkata...

Ko check out tak email yg annajuhana bg kat SI group tu? Better tinggal je budak2 tu di tmpt selamat sebelum apa2 terjadi (ini kalau temperature ko naik lebih dr termometer la)

NabilaHouse berkata...

eh kau dok ngan in-laws ke? rmh kat tasik selatan dh jual? anyway, semoga tabah menghadapi..

aku punye version (no hubby around), kalau buat hal mmg aku tinggal je selamba badak budak2 tuh, terus masuk bilik study buat keje. after 15 min, they will come knock on the door and say sorry or cry to their hearts contents. Paling sadis, diaorg akan start drawing whatever they want and say 'surprise' bila aku bukak pintu. Hahaha. Kids nowadays.

CY4.0 berkata...

Ms L,
aku pun tengah pikir apakah tempat yang selamat.. budak2 ni selalu je ada projek kalau ditinggalkan.. ngaaa..

Nana,
tau mintak maaf takpe.. rumah BTS bukan kitorang punya.. yg dibeli sume tak rupa rumah :P

KS berkata...

CY,

Good luck! InsyaAllah you boleh :)

I biasa dah temperature naik haha. Rasanya kat lorong tu suara I jek kot coz lain2 mostly anak dah besar (coz diorang udah tua :P - konon2 i lah muda kat situ haha)

Tapikan, most of the time, kalau hubby i outstation, anak2 I alhamdulillah OK. sebabnya diorang tahu kot mummy tinggal sorang dan banyak benda nak buat. hehe

Sayang.Ibu berkata...

aku pernah tinggal ngan budak2 nih je dan bila temperature x leh nak kawal, aku cabut masuk bilik, kunci pintu, tahan marah sengsorang.. anak2 mmg nanges2 laaa ketuk pintu bagai.. apapun x lama laa dlm 5-10minit sustain gitu, akal dah menguasai hati, ok.. baru kuor. At least time tu aku x buat perkara2 yg memudaratkan anak2 kannnn

AizulFatma berkata...

CY,

saya tinggal ngan my family(parents ngan adik2)...bila saya marah anak2, selalunye last2 saya pulak yg kena marah ngan mak/ayah saya...adoii la...:)

tapi mcm CY jgk la, rasa2 kalau anak2 tak dengar cakap jugak or saya yg dah hilang sabar, saya lari g mana2 la...dapur ke, buat` keje lain ke...biar atuk nenek or acik2 depa yg handle..

anyway, all the the best CY..insya-Allah anak2 ok, tahu mak dia sorang2..

knv berkata...

temperature naik takpe. cuma mulut nak kena tahan sikit. kalau terlepas cakap nanti mestiiiiii menyesal. akak dah berapa kali camtu.

amatlah sadis sekali. nak2 bila pikir2 kata2 ibu tu kan doa?

sabarrrr bebanyak ek? (ni ngate diri sendiri sebenornya)

CY4.0 berkata...

KS,
i seriously hope I can.. Haha.. b4 this experiment kena tinggal 2-3 jam pun, umang aii.. ni kan plak 2-3 hari.. weee..

cik Intan,
anak2 mak ni terbalik kot.. merajuk je, tutup pintu, kunci.. waaahhh.. pastu komplot reramai plak tu..

AF,
ngee.. takat ni tak pernah la kena marah dengan inlaws kalau saya marah diorang.. they respect me as their mother. tapi bajet2 jugak la kalau nak marah budak2 time depa ada kannn..

k Ana,
thats what I'm afraid of. Muluttttt.. tapi dalam hati ni pun nak kena jaga jugakk..





Thanks korang! Harus mak hadap apa yang korang share ni bila keadaan memerlukan.. Heee..

MN berkata...

aku doa semua ok.
take care!

DNNA berkata...

Silalah cerita sebarang perkara berbangkit dalam blog. Update us ye beb :)

Mak yakin ko boleh, nyah !!!
Doa kami sentiasa bersamamu ...

Akak Ratu berkata...

salam CY, gud luck... semoga sumanya ok2 belaka... i know u can do it ;-)... take care

Mama Adib berkata...

InsyaAllah semua ok

aku dah pernah bertiga je ngan anak2 dah boleh managed

Time ada laki kaa, ada orang kaa baru peel diaorg lebih skit.

hehe Allah maha mengetahui tahap kesabaran kita.
apapun sila banyak SABAAAAR.
If ko penat diaorg nak sepah tunggang langgang biarkan jer.. buat ler bila kita ilang penat nati. ;-)

fatin airinee berkata...

harap2 semua ok. semoga selamat semuanya. hehe

CY4.0 berkata...

MN,
thank you bebeh..

Dian,
mu nak aku buat statistik ke? hua hua hua hua..

AR,
toche.. toche :D

MAA,
eh, bab2 tinggalkan tempat bersepah tu mmg aku dah pro :D

MDN(?)
amiin :)