Cari Something?

Selasa, Mei 11, 2010

Blues Pagi Selasa

Semalam, masa menyuapkan anak2 makan, aku borak2 dengan Amir,


Nanti ibu nak balik KL, Amir nak ikut ke, tinggal?


Nak ikut.. Amir nak makan ibu masak.. Ibu masak sedap..


Wah.. ayat beli jiwa.. padahal time tu makan ayam masak kicap je.. (bukan resepi yang aku tempek kat blog ni).. tapi bisa membuatkan aku tersenyum sorang2.. haha.. anak puji meh, sapa tak kembang?


Abis, Amir nak ngaji nanti camne?


Dia terdiam kejap.. then,


Tu la.. tapi Amir nak makan yang ibu masak..


wahlau weh.. kecik2 dah dilema.. haha.. Aku pun suka je dia ikut.. tapi aku serius sayang dengan kelas mengaji dia skarang.. auntie yang mengajar ni lemah lembut je.. budak2 sayang.. kalau salah ke apa ke dalam ngaji, of course la kena marah kan.. tapi ada keserasian di situ.. weeee..


Besar kemungkinan kami akan pulang ke KL juga.. walaupun tempat yang kami akan duduki itu adalah tempat aku membesar 30 tahun yang lampau, it just.. haih.. tengok la camne.. belum pindah lagi dah pikir macam2 aku ni.. who knows by the time come, semuanya smooth sailing je.. kan? otherwise, tiap minggu kami balik la PD menjenguk anak2 yang nak bersekolah kat sini..



14 ulasan:

Masayu Ahmad berkata...

rahsia air tangan, walau telor masak mata, anak-anak tetap suka

boleh jadi hiba dibuatnya ;D

CY4.0 berkata...

Masayu,
tengah break ni.. tunggu daging empuk.. weee.. memang.. telur dadar pun bolehhh..

lailasani berkata...

wahhh.. syoknyee bila anak ckp camtu. saya sekrg kalo anak makan bertambah pun dh rasa syok giler, inikan pulak anakanda berkata2... :))

NabilaHouse berkata...

bawak je anak-anak kau sekali balik KL.. susah senang, jaga anak sendiri lebih puas hati..

MN berkata...

aku kan bila anak2 aku menghargai masakan aku yg tak seberapa kan, memang meruntun jiwa..

eh, ko plan nak tinggalkan depa kat atuk & nenek kah?

Umi Nuha berkata...

syahdunya bila anak ckp cenggitu.

alalalalala...nanti NaniNani pisah ngan abang2 hensem ke?

:: LadyVerde + Mr.Doc :: berkata...

owhhhhh...ibu mesti cair kannnnnnnn amir ckp camtu :)

CY4.0 berkata...

ladies,
Amir & Arif seronok kat sini. Nak main pasir laut, tiap2 petang bley pegi. Nak kejar ayam, belakang umah je. Naik basikal keliling umah tak payah risau sampai ke main road. Tu yang nak menarik diorang ke hutan batu semula adalah perkara agak challenging.

syalinda johari berkata...

kak yan, sila tuntut award kak yan di sini
http://luvvalley.blogspot.com/2010/05/first-taim-dapat-award-kan-gini-la.html

fatin airinee berkata...

big decision kan CY. bdk2 mesti berbelah bagi, nak ikut ibu ke nak duk dgn atuk nenek. baca ayam grg kicap mcm sedap la pulak..

honeylanz berkata...

mujur KL-PD tak jauh sgt..weekend boleh turun jenguk..

fizamior berkata...

bahagianya anak ckp camtuh...
*awang-awangan mode*

MN berkata...

yup...anak2 aku pun kalau balik kg memang excited bangat! tapi nasib la depa nak jugak balik KL...kalau tak keluar air mata darah aku nanti!

knv berkata...

err.. apa plannya yan? budak2 sekolah PD ye. so memang menetap PD lah for now?

kata dulu duduk dalam perut kita. mestilah kita masak semuanya sedapppp! :D

alhamdulillah.