Cari Something?

Selasa, Mei 18, 2010

Diploma in Breastfeeding


Alhamdulillah. She's 6 months old today. Plan nak introduce solid hari ni semedang since two weeks ago, dia nampak macam dah tak sabar sangat.. time orang minum air.. time kita makan, dia pandang je tangan orang menyuap, kot2 la singgah kat mulut dia.. heeee..


TAPI, biasa la.. mak dia malas.. dia pun macam OK je.. takde la rupa lapar ke apa.. tido pun OK.. plus NaniNani pun takde nangis2 terlampau.. huargh, time untuk keluarkan balik slow cooker yang ntah kat mana2.. time untuk start google balik apa yang boleh bagi, apa yang tak boleh bagi.. semedang NaniNani agak sensitif dengan beberapa jenis makanan ni.. takat sayur OK kot.. (kot?)


Dengan Zeri dulu, time period memang perasan la collection EBM agak sendu.. tapi yang ni aku pasrah je la.. agak2 tak cukup, lama la aku bergolek dengan NaniNani.. kann..


Alhamdulillah.


6 months. Masih menghisap jari :D



16 ulasan:

lailasani berkata...

kejap je masa berlalu... dah 6bulan rupanya naninani...

my damia dulu pun jenis sensitif.. lama jugak dia dok makan nasi+sayur mayur aje... sekrg ni pun still sensitif wpun dh nak cecah 2 tahun.... masih berpantang SEAFOOD dan telur. lain2 belasah aje..

KS berkata...

alaaalallaalalaaa comelnya hisap jari...

Happy 6 months naninani!!

Zety Zin berkata...

cumelnya adik manis nih.... dah 6 bulan ek?? kejap je kan.

Masayu Ahmad berkata...

montok jari naninani..;D

Marisa berkata...

wah.. dah 6 bulan... mine baru nak masuk 2 bulan

rina berkata...

geram tengok jari naninani... cute jer

Ms Lola berkata...

ala geramnya tgk jari2 montel tu...

JuE berkata...

mcm kenai je baju tu.. hehe
kejap je dh 6 bulan..

MN berkata...

heheheh..chomel benor gbr dia isap jari tu! :)

CY4.0 berkata...

LS,
woooo.. nampak gayanya NaniNani pun macam tu jugak la ni..

KS,
thank you auntie KS :D

ZZ,
mmg.. sedar tak sedar.. karang tau2 dia dah berlari je..

Masayu,
yep!

Marisa,
haaa.. tak lama lagi naik keje la kan?

rina-san,
mak pun geram jugak.. haha

Ms L,
2 jari sekali.. hantu dengan manis.. aku pun tak tau la apa ke jenis combination..

J,
apa? baju yang kaler cekelat tu? Haha..

MN,
most of the time, inilah posingnya nyah.. addicted sungguh.

fatin airinee berkata...

terlambat sket sy. wah, naninani nak mkn dh. syok nye. naninani, isap jari mana tu? heheheh

Ealyie berkata...

beb,
dia mmg full time hisap jari ke?? ihiks.. cute!

lepak la sungguh si naninani hang nieh.. meh geget sket!! grrr...

Sayang.Ibu berkata...

bebaik CY, nnt jadik ada org tu sampai beso isap jari.. wakkakakakaaaa... ampunnnnn yerrrr 'orang tu'.. :P
anyway, kejap je dah dpt diploma, teruskan sampai degree & PHD... congrats...

MN berkata...

pipi dia, memang menten ajo!
aku geget jugak gbr budak kecik ni kang! hehehehe...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: berkata...

alalala...
cute naninani hisap jari ekkk...
simpan babe gamba nie...later dia kawen buat letak montage...sure havoc! :D hehehe

CY4.0 berkata...

MDN,
jari tengah dengan jari manes :P

ely,
aku pun tak buat statistik.. tp time dia nak tido ataupun utk comfortkan diri sendiri gitu la..

CIB,
tu le.. org pun kata, pacifier exclusive camni lagi payah nak stop.. tapi Zeri dulu, kuar gigi je dia benti sendiri..

MN,
sila geget thru beriberi.. ngaaa..

Verde,
kot tak bangkrap blogspot ni, ada je la kot dalam archive.. heeee..