Cari Something?

Selasa, Jun 01, 2010

Apa Kes La..


Time bajet2 macam blog ni nak kena tutup, tetiba ada plak benda nak diceritakan.. as if important la sangat.. haha..


Gigi Amir tercabut untuk pertama kalinya.. surprisingly mamat sorang ni tak nangis.. relaks je.. tapi Arif yang nampak muka risau sangat.. dia takut gigi dia plak tercabut next.. I was like, "relaks la dik.." haha.. tapi memang tak dapat nak buang rupa takut/risau dia tu.. berkerut-kerut dahi.. tinggal tak cebik-cebik je..



On the other note,


Nama adik sapa?
Arif (sila sebut dengan pelat R..)


Akhirnya.. haha.. when later I realised, oh my, I'm gonna miss "Alis" then..


8 ulasan:

KS berkata...

Aiman pon dulu tak berapa pandai sebut R. Semenjak skolah ni amboii pantang ada perkataan huruf R bukan main gulung2 lagi dia nyebut. Kalah mat salih. :P

CY4.0 berkata...

KS,
skarang mak suka dera dia sebut lori, lari.. and such.. kalau buat tongue twister, ntah apa la bunyinya..

my berkata...

maknanya sebutan R pelat tu hanya sementara la kan? lama2 elok la kan?

mak pernah dengar ceramah pasal perkembangan kanak2 ni - dia cakap sesetengah huruf tak disebut dengan betul sebab ada otot kat lidah tak cukup kuat. i was imagining exercise apa kita nk bagi supaya lidah kuat ekk :P

tp ada jugak sebab cultural macam org cina memang ramai tak reti sebut R (dalam bahasa diorang takde bunyi RRRRR)

mak adalah tertekan dan terganggu bila dgr anak mak sebut loWi, laWi. ok, tu satu hal la kan. tapi bila soLat pun jadi soWat - haaa ni apa kes plak ni? bahasa W ke apa? :P

oh ya, anak mak sebut huruf alif tu aWis. haiiii sabor je la!

m-i-o

Zety Zin berkata...

hehehe. anak saya pun pelat R. standard la tu kot kan.

si abang, berak = beghak

si adik = berak = bewak

hihi.

CY4.0 berkata...

train pelat mcm french bley meh? Haha.

JuE berkata...

oit... aku br balik bercuti n lama x belek blog.. pehai ada hati nk tutup blog? sila jawap.... hehehe... boring aaa nk keja ni wehhh

fatin airinee berkata...

wah! abg amir dh besar la. letak bwh bantal tak? hehehehe

CY4.0 berkata...

J,
emo :P

MDN,
ntah mana2 dia letakkan.. excited OK gigi dah tercabut..