Cari Something?

Monday, October 24, 2011

Cameron Highlands Revisited

It've been almost 3 years since our last visit to Cameron Highlands. Masa tu yours truly was pregnant with NaniNani. This time around anak dara dah nak masuk 2 tahun pun :)

Kami booking untuk check in hari Jumaat lagi. Tapi since anak bujang yang tua insist nak ke sekolah juga, makanya lepas Maghrib baru nak bergerak.. Sudahnya lepas tengah malam baru sampai.. Sejuknyaaa makkkk..

Lepas check in, letak2 barang, terus zass cari makanan.. cari punya cari sampai le ke Brinchang.. ada Mutiara Nasi Kandar or something like that.. tapau makanan & zass balik semula ke hotel.

Nothing much pun yang dapat dibuat masa kat sana. Mendung, plus umat ramai ya rabbi hari Sabtu.. nak pi MARDI pun, bas bersusun-susun.. Guess if we have the option, jangan la tempuh CH hari Sabtu. The crowd was unbelievable. Dengan pasar di Brinchang, not to mention kat area Kea Farm & pasar dekat Equatorial tu.. fuh!

If you wish to tapau/dinner at Tanah Rata, please go after Maghrib. The traffic was congested badly circa 6pm+.

Anyways, dapat jugak la bawak budak2 bagi makan ikan kat MARDI on Sunday morning.. time ni heaven. bas satu pun takdak.. beratur beli tiket tak sampai 5 minit :P


Before checkout, si dia went to pasar near to hotel. I asked him to surprise me :P and, instead of bought me a bouquet of flower, he brought back sepasu bunga.. we'll see berapa lama pokok itu akan bertahan dalam jagaanku :)


Nota kaki: Next time sila duduk di Tanah Rata. Senang nak makan.

5 comments:

Jobless Girl said...

Cameron Highland is relax place. Like there.

eZa said...

dok mana? :)

CY4.0 said...

JG,
i agree with you. rasa nak duduk sana terus pun ada..

eZa,
equatorial. byk chinese restaurant yg tulis pork free aje..

JuE said...

loh.. mana komen aku...
anyway minggu tu aku pon kt CH gak... aku stay kt brincang je... abis borong bunga n pokok bunga

CY4.0 said...

JuE,
oi, kalau tau boleh jumpa2!!