Cari Something?

Rabu, Mei 23, 2012

Bernafas Semula

Yo! Looks like I'm here, again :)

Laptop COMPAQ ku yang dah nyawa-nyawa ikan tempoh hari --- keyboard banyak tercabut, monitor hanging by wires and etc etc dah kembali semula. Thanks to dia yang jadi wira penyelamat. Haha.. sapa laa lagi yang nak diharapkan. Orang kat Low Yat tanya macam-macam, apa bikin sampai jadi macam ni? Well, itulah antara harga yang kena dibayar bila ada toddlers yang pandai melenjan laptop maknya..

Anyway, baru je sudah buat sebaris dua coding. Tapi nak startnya, ya rabbi.. Ada dekat 15 minit aku melanguk cari kat mana xampplite untuk start apache.. kat mana nak cari Notepad++. Maklumla, berkurun jugak aku tak hadap benda-benda ni. But then, NaniNani masih macam dulu. Tetap nak duduk atas pangku. Jenuh nak panjangkan leher menengok skrin.

Makanya, salute to those mommies yang berjaya kerja dari rumah with all these additional accesories i.e kid(s).

So, later friends :)

 

Tiada ulasan: