Cari Something?

Ahad, Disember 02, 2012

Kalau Dah Takde

The other day, masa kat dapur, Arif bertanya,

"Kenapa Upin dengan Ipin takde adik beradik lain macam kita? Kita kan ramai"
"Mak bapak diorang meninggal tak lama lepas Upin Ipin lahir. Sebab tu Opah jaga diorang dengan kak Ros."


Dah terlanjur buat conversation, I asked him,

"Kalau ibu dengan abah dah takde, Arif nak tinggal dengan sapa? Nenek PD ke, Wan JB?"
"Wan JB"
"Kenapa?"
"Rumah Wan ada internet"

-________-






Paused.






Then dia bersuara lagi,

"Kalau ibu dah mati, Aa jaga kampung Smurf ibu, boleh?"



-______________________________-

5 ulasan:

inarshad berkata...

kids say the darnest thing!

keh keh arif arif itu yg dia fikirkan.

lia berkata...

saper slh biler sy gelak sorg2? xtahan... xtahan...

JuE berkata...

Adoi... sakit perut aku yan... ikhlas jer jwpn

maya amir berkata...

hahaha..jujur! cute sungguh:)

cysev3n berkata...

Ina,
dalam baaanyak2 benda yang dia boleh tanya aku, itu yang keluar. -___-

lia,
ni la budak zaman skarang (referring to my kids) tak tentu hala kalau internet takde.

JuE,
itulah. nak je aku cubit-cubit :P

Maya,
aku bajet dia nak sedih2 ke apa.. nan hado!