Cari Something?

Rabu, Januari 16, 2013

Pencarian Berakhir

Untuk ke PDK Kiu, baju yang Azri pakai hari-hari adalah warna pink. Metro OK. Pink. Haha. All this while kami ingatkan hari-hari putih, and certain day je Pink. Terbalik kaedahnya. Cuma hari Selasa je putih sebab ada taekwando.


Cari di Giant, tak jumpa. Cari di Jusco, jumpa kalernya. Tapi takde size. Jelajah lagi section lain, jumpa sehelai saiz dia. Pink terang. Semedang la hari-hari aku membasuh baju, mujur tak fading cepat kalernya. Satu hari, kami ke Jalan TAR. Cari kat Kamdar pulak. Saujana mata memandang tingkat 3 tu, last-last aku tanya je terus.


"Baju t-shirt pink plain, ada tak?"
"Tak ada.. kalau corak-corak, ada."

Ya, aku nampak tu. Terpampang gambar Angry Bird sebesar-besar baju.






Pencarian tak terhenti takat tu. Aku google pulak. Click-click setiap link yang keluar. Akhirnya tersangkut pada 2. Satu RL punya. Satu lagi Lands' End punya.

RL. Fuh. USD35 sehelai. Ship ke US only. Means 2 kali kerja. Satu ke US, satu lagi ke Malaya.
Lands' End? Murs. USD15 je kalau beli 3 helai. Pastu boleh direct ship ke Malaya. Maka, Lands' End lah kita..


Sempat jugak tu menyelit baju anak-anak dara sehelai sorang. Hahaha. Dasar... Anyway, semalam sampai packagenya. Beli size S pun a bit bagak untuk Azri. Tuck in, nampak OK. Tak beragak pulak tu beli saiz M jugak. Memang sampai umur kau 7-8 tahun boleh pakai la nak.. For girls, memang cantik je fitnya.


Verdict? Boleh la nyopping situ lagi.





Tiada ulasan: