Cari Something?

Jumaat, Mac 01, 2013

Gedebuk

So, our darling baby jatuh semalam. -____-


Aku tengah nyusukan dia. Then my other half came back with nasik  kukus ayam dara. Semerbak je bau dari dapur. And i was like,

"Sedapnya bau.. Cepat la Nisa.." Lapar hoi.

Few minutes after that, dia pun tidur. Aku tunggu jap. Bagi buffer. Tengok dia tidur lena ke tidak..

Aku rasa confirm dia dah lena, buat kubu keliling dengan bantal. Except hujung katil. Satu ruang kecik je tinggal. Sebab, selalunya dia roll over, bukannya berpusing 180 degree.

Aku baru half way menyuap, sekali dengar dia nangis. Abahnya pi tengok, tau-tau dah berdebuk atas lantai. Lebam kau dahi. Wuwuwuwuwuwu. First time ni.. Sakan la kami monitor for the next 1/2 hour. Belum cukup haul dia dah start sengih-sengih.


Sudahnya, terus pasang camera. Tala khas kat katil in case dia tidur. Any movement, akan alert kat phone.

Semoga tak jadi lagi.

2 ulasan:

lia berkata...

aigoooo Nisa....

semoga smua ok yer kak...

cysev3n berkata...

lia,
so far OK. harapnya OK la.