Cari Something?

Jumaat, April 18, 2014

Berlatih Cued Speech Dengan Azri

Belek blog sendiri. Ternampak LinkWithin ke entry lama ni..

Lepas letakkan Nisa yang dah tertidur atas pangku, aku panggil Azri. Tunjukkan gambar dia masa dia kecil.

Aku tunjuk gambar ni pulak. Boleh dia tak kenal yang gelap tu aku. CIS.



Then, dia ternampak gambar abang dia. Betul dia teka ARIF. Sekali dengan sign guna Cued Speech tu.


Ni bendanya Cued Speech.


Bunyi "ARIF" pun dah ada sikit-sikit. Alhamdulillah.

Vocab dia dari sehari ke sehari kitorang cuba eja sama-sama. Sekarang ni dia dah boleh bagitau kita nak ROTI, MILO atau NASI. Bukanlah dalam ayat penuh "SAYA NAK MAKAN NASI" tu.. dia tunjuk sign NASI, then paham-pahamlah. LOL..



2 ulasan:

syalinda johari berkata...

kak yan, apakah itu cued speech tu.. hennnnnsemmmnya anak teruna tuuu

cysev3n berkata...

linda,
untuk budak yang kurang pendengaran gitu. nak communicate dengan dia guna cued speech.