Cari Something?

Jumaat, April 18, 2014

HeartBleed Bug - Hit List and How to Protect Yourself

Semalam dia ada bagitau pasal HeartBleed ni. Tapi aku amik tau gitu-gitu je la. Haha. Dasar kan..

Then, malam tadi, masa browse aka cuci mata kat gap.com,

time nak sign in, diorang ada tepek benda ni

As you may have heard, there has been a widespread issue with OpenSSL encryption across the Internet, which some of our technology partners use. We moved quickly to address this issue and while we've found no evidence of suspicious behavior, we encourage you to change your password

Oh, okay..  then pagi ni kat twitter, dah bersepah cerita pasal Heartbleed. so, in case korang belum aware, have some time to read these

The Heartbleed Hit List

dan

How to Protect Yourself From the Heartbleed Bug


Facebook masuk senarai uols.


Oh, ada juga link untuk check website sama ada affected atau tidak dengan Heartbleed bug. Heartbleed Checker namanya. Dan2 aku ambil kesempatan check website M2U. Go try it yourself!


.

Tiada ulasan: