Cari Something?

Selasa, Disember 02, 2014

Aplikasi Mobile Kiu di Play Store

We have Mobile Kiu apps now. Dah sedia ada kat PlayStore. Bolehlah parents yang ada anak-anak yang tengah belajar tentang Cued Speech berlatih sama-sama lepas ni. Termasuklah yours truly yang tak habis2 lagi nak master 8 hand gestures yang ada tu.


Untuk yang berminat nak tau apakah Mobile Kiu ni, boleh download kat sini

Cued Speech ni digunapakai oleh anak-anak yang kurang pendengaran supaya dia boleh bercakap dengan kita sambil gunakan 'cue'. Kita pun boleh berkomunikasi dengan dia guna 'cue' yang sama.

Description dari playstore bunyi macam ni

Cued Speech is a visual mode of communication in which mouth movements of speech combine with “cues” to make the sounds (phonemes) of traditional spoken languages look different. Cueing allows users who are deaf, hard of hearing or who have language / communication disorders to access the basic, fundamental properties of spoken languages through the use of vision.

Mobile Kiu


Post khidmat masyarakat ini ditulis oleh

Tiada ulasan: