Cari Something?

Jumaat, Ogos 28, 2009

Cerita Yang Dah Lama Terpendam


.. jauh ke dalam perut Archive :P


Sudah agak lama takde cite pasal kesinambungan perkara ini.. Tau² dah dekat 8 bulan berlalu.. Ni la yg best ada blog.. senang nak keep track :P sapa setuju? angkat tangan :D

Anyway, nak jadikan cerita, baru² ni.. mmg baru sangat.. dalam minggu ni jugak, saya dapat surat dari pemaju yg meng"attach"kan surat pengesahan dari arkitek yg menyatakan bahawa flat saya tu, dah 70% siap.. weeeee..

Maknanya, bertambah la amount nak bayar progress payment.. heee.. dan berkurang la budget untuk berjoli :P











TAPI, kalau dah siap, nak pindah sana ke? Sana takde LRT bagai.. nak pi keje dengan ERL pun, yg paling dekat, Putrajaya gamaknya? satu kes nak ulang-alik pi ofis.. kannnn..


Hmm.. Dilema tak pasal²..

13 ulasan:

Mama Adib berkata...

wah CY

nampaknya kita sama-sama bakal masuk umh sendirik

umh aku pun lagi 25%, tak sabar nak nunggu dapat kunci

Queenin Murni berkata...

hmm..the other half keje dekat putrajaya ke? byk nak kena consider tu, anak2 lagi.. ke ada bibik? :p

honeylanz berkata...

mmg kena kurangkan budget berjoli la nmpknye..sbb nk msk rmh baru mmg byk pakai $$$$

Nur berkata...

don't worry, bila da siap nanti adalaa jalannya nanti..yg penting ada umah sendiri..:)

ar.nie berkata...

Sebagai persediaan minda (ewaahhh!), monthly ticket for ERL from Putrajaya is RM 285, tunai... Ekeke. Nak bayar guna CC pon buleh, kan CY suka kumpul points. :)

CY3.5 berkata...

MAA,
aku ni, nama je lagi 30% siap.. tp tak tau la tahun bila.. hahaha..

QM,
idak.. dia kat BTS / Bangi saja.. bibik pun takde.. hihi..

Has,
tu lah pasal.. rabak la duit dalam bank kaedahnya..

Nur,
insya-ALLAH.. itulah harapannya.. :)

cik arnie,
what?! RM285? fuh! mahal jugak la public transport ni kan.. la ni monorel + LRT je dah berapa ratus..

ar.nie berkata...

Oppss, tue Putrajaya -> KLSentral tau. Kalau CY turun kat BTS, murah sket kot...

Mmg mahal tahap gaban lah. Aritu minyak naik, diorang naikkan rm60. Patuh, biler minyak dah turun, tak reti2 nak turun gamaknya. Hishhh...

::Umi Sufira:: berkata...

Cik Yan takpe..berbaloi baloi duduk rumah sendiri..:)

CY3.5 berkata...

cik arnie,
haruslah mak turun kat KL sentral.. sbb nak naik monorel pulak.. weeee.. biar betik naik RM60.. hinsh.. bukan depa pakai letrik ke? heee..

US,
tu lah.. tengah timbang² ni.. belum siap pun dah pening :P lagi senang beli umah dah siap.. kan? kan?

m-i-o berkata...

ERL $285?! fuh, dulu masa zaman mak naik ERL (selama 3 tahun wokeh) tambangnya BARU $190. ya, sesudah dicampur monthly pass LRT yg masa tu BARU $125, jumlah transport expenses ialah - WAH, $315?!

tp masa tu tak kesah langsung, maklumlah, mak kan solo! masih boleh joli katak kuar masuk panggung wayang tiap2 minggu. owh nikmatnya dunia.

CY, di manakah lokasi sebenar rumah barumu? alternatif lain ialah (kalo dari putrajaya),

naik bas dari stesen putrajaya ke kelana jaya - ambik LRT smpai kl sentral. klo cenggitu boleh reduce cost kot? tp mengah la....

alternatif lain naik komuter la...tp pepahamla kan, mau meroyan dibuatnya. hahaha

CY3.5 berkata...

m-i-o,
komuter & bas adalah last resort.. kekeke.. timingnya, ya ampun.. maybe turun BTS la kot.. tapi maknanya, 3 pengangkutan awam la mak redah.. ERL - STAR - monorel.. cukup puas hati!

m-i-o berkata...

turun BTS okey gak - better than my solution previously. hahaha!

yea tak yea mak pun pnh turun BTS ketika 'ekonomi' merudum! masa tu bagai nak tercabut kaki turun naik tangga. from ERL nak ke STAR tu ya ampun gila punye jauh. tp ERL ada escalator & lif - lega sikitla.

mak tak dpt bygkanla CY3.5 dah membuyung nanti - iskk...kesian la...apa kata cuba cari2 kerja lain yg berdekatan? mak dulu, sebab nak kawen punye pasal (dan nak jadi isteri mithali), terus cari kerja tempat lain. hisy, kalo idak harusss kuar umah kul 630, sampai umah 830. eeii tak sanggup!

mak dulu - errr, kereta - ERL - STAR - bas - jln kaki 500meter - baru sampai ofis! mcm mana mak buleh survive ek? sungguh hairan dgn diri sendiri.

CY3.5 berkata...

m-i-o,
tu pasal la dalam dilema.. ngeee.. kot $$$ menimbun-nimbun, nak je beli umah kat BTS ni terus.. btw nyah, kalau dah terpaksa, mmg sume redah je.. betul tak?