Cari Something?

Isnin, Januari 18, 2010

Percuma Saja

Dlm bahasa Indo, "percuma" means sia2. Hee.
Jadinya, walaupun ada kad kredit yg FREE for life, kita tetappp kena bayar service tax RM50 utk principal aye? (RM25 utk supplementary) So, percuma je la tagline tu. Still, masih jimat kalau nk bandingkan dgn kad2 yg mempunyai annual fee.
Selaku SAHM, aku bercadang nak pegang 1 kad saja utk kelangsungan aktiviti shopping online. Yg lain2 harus la diterminate. Kalau tak, aih.. ntah bpa ratus aku nak kena bayar.
Anda, bagaimana?

11 ulasan:

~ As ~ berkata...

eh bkn ke percuma - gratis dlm indon??

honeylanz berkata...

satu kad aja.. yg hb byrkan ;)

Mama Adib berkata...

yaaaa mak pun tengah n masih berkira-kira mana yg patut ku terminate.

apapun sila redeem dulu sebelum potong yaa

CY4.0 berkata...

As, percuma kita, gratis kat dia.. Sia2 kita, percuma kat dia. Wahh.. Mak bley bukak kelas dowh.

has, saya pun, lps ni, si dia jgk la jd tukang byr. Hee

MAA, aku dh redeem thn lps. Ni tinggal ciput je point.

KS berkata...

i pon ada satu aja kepunyaan sendri. satu lagi hubby punya tapi i tukang pakai (bukan supp). tapi setiap kali nak pakai kena dia ada sama coz dia kena sign. :P so dia akan scrutinize apa yg i nak beli haha.

tapi i mmg nak terminate satu. of course lah yg i punya yg harus diterminate. bijak tak? haha :P

m-i-o berkata...

errrr. mak tak pakai kad kredit. terasa kolot pulak :P

Nanak berkata...

i pun takde credit card..huhu

ainie aziz berkata...

i takde c.c. (dah terminate 5 tahun lepas). tapi cam gatai nak apply satu. hehehe!

Fid berkata...

saya nak hentikan semua CC

Sayang.Ibu berkata...

owhhh...nasib baik mak punye pun free for life.. tgh berpikir2 nih nak continue ke x kad nih..

CY4.0 berkata...

KS, mmg bijak.. ngee.. (ingat nak guna tagline ASB ke apa ntah.. tp tetiba ilang ingatan).

mio, ah you ni.. sabar je i.

Nanak, best pe.. debit card ada tak?

cik ainie, jadik supp je la.. bayar RM25 je.. haha..

Fid, sila beb.. sila..

cik Intan, kalau bley, hentikan je.. mak ni sbb selalu kena tolong beli tiket flight online.. ngee..