Cari Something?

Rabu, Mac 17, 2010

Kalau Spam Ramai-Ramai, Best Jugak Ni

Tempoh hari aku ada tempek link pasal hukum main ID. Tau2 ada plak yang amik email aku then sesuka hati pi registerkan on behalf. Ini sudah lebih.. nampak sangat nak dapat duit ikut berapa banyak kaki kau ada kan?

Nasib baik ada confirmation link.. kalau takde?




Tetiba nama aku jadik "Anda" :P



Terlanjur dah cerita pasal benda ni, aku pernah kena smash bila aku share link UZAR.. kalau orang tu baca, terserah la pada dia nak buat pilihan.. tapi, dengan tak disangka-sangka, aku kena smash berkajang-kajang nok.. kuar plak cerita, duit gaji kita dibayar ikut bank kan? Bank tu bank islamik? Kau keje 8 jam kat ofis, kau ngadap keje je? Kira kalau kau mengular, dah kira tak betul jugak kan?

Itu antara intipati nok.. antara.. banyak lagi point2 dia.. tapi bab2 gaji, bab2 KWSP, kita ada pilihankah? kalau ada, sila nyatakan.. mungkin la ada.. amik gaji secara tunai dari HR ke.. tapi bagi aku, bab2 ID ke whatever scheme out there, kau ada PILIHAN untuk join atau menjauhkan diri darinya.. No?


14 ulasan:

Akak Ratu berkata...

setuju dgn mu

fatin airinee berkata...

CY, thank u menjemput saya ke blogmu. kes lambat ketapi saya nih..

Ealyie berkata...

cehhh.. apasal mamat/minah tu nyah?? sentap dgn ko ehh? apa daa.. aku pun setuju ngan hang bab id nie, terpulang lah sbb bole buat pilihan di situu bukan kena paksa pun join kan.. huh... mcm2 hal.

Zety Zin berkata...

lor boleh pulak daftarkan senyap senyap ek? desperate cari downline ke?

haih manusia. benda yang baik memang susah bebenor dia nak terima. bila dah buta mata nampak duit semata memang itulah jawapan diorang.

Ms Lola berkata...

marah, noks???

Nur berkata...

weyh...org tu mmg mental laaa..emo terlebey..x guna layan

CY4.0 berkata...

AR,
terima kasih kerna bersetuju dengan saya.. heee..

MD,
takde hal aih.. mak tetap kat sini jugak :D

ely,
tak pasti la tu kann..

ZZ,
smalam mak skodeng lagi.. seems like mmg status orang tu mmg pasal "best dapat RM100".. aku mmg takde keje :P

Ms L,
agak jugak la..

Nur,
memang terus tak layan dah..

suret berkata...

thanx cik yan kerana sudi menjemput saya

AizulFatma berkata...

CY..

terima kasih masuk kan saya dlm list untuk baca ApaApaJe..check email lunch tadi, baru boleh baca blog CY balik..thanks again..minta izin nak letak dlm my blog list blh ke?

CY4.0 berkata...

suret, welcome :)

AF, bley je. Tapi xde hasil. Privatised blog tak update kat blog list. Hehe.

mommysarah berkata...

ha...bab2 yang mcm ni, memang ramai beb yang sentap. tu pasal aku malas nak sound. dapat duit senang2 mana ada dlm islam pun. semua benda pun kena ada usaha. ntahlah weh...

mast@work berkata...

kak yan, orang selalu gunakan alasan agama nak menghentam orang lain.. dangkal sungguh!

emosi pulak saya ni.. ahakss

Mama Adib berkata...

cik yan mak nak komen bab lain

wah seronotnya buat fmly day sebegitu..

Erna berkata...

serious nok??
Aku pun kena gak lepas tu bila aku update status fb yg tak berapa nak kena tepet tu..walhal hint2 je pun kena..hmmmm
Ada time gtalk aku bebeh...nak nyibuks gak :P