Cari Something?

Rabu, April 14, 2010

Air Mataku Bergenang

Ever since I resigned, I never contacted her. I didnt tell her that I was going to resign.. Somehow I felt guilty.. Untuk kawan-kawan yang pernah berdating dengan aku di TW, mungkin masih ingat dengan dia.. My one & only female colleague.. which made me, also, one & only female colleague for her.


Mengharung hari2 makan lunch sorang2 sepanjang dia berpantang selama sebulan (or less sebab dia berpantang time kita berpuasa) pun aku dah sangap, inikan pulak dia makan sorang2 for months.


Petang tadi, memandangkan aku ada sedikit urusan, aku online Skype. I saw her. And I gave myself a nudge to greet her.



We chatted.. and chatted.. when the usual time we used to go downstairs & perform our Asar prayer together came, she said,


"Macam nampak Yan kat depan ni.."


Mata aku dan2 tu jugak bergenang.. and I blurted out,


"I missed you. I wish we could lepak together.. but I just dont know when.."




We ended up our conversation with "take care"

Pffft... masa taip ni pun air mata aku bergenang.. apakah?

5 ulasan:

KS berkata...

Inilah namanya kawan :-) bukan sekadar gelak2.

fatin airinee berkata...

true friend last a lifetime. cewahhh

Mama Adib berkata...

alahai cy

ku pun tumpang sedih sob sob

my berkata...

uuu uuu uuuu....

adakah kiranya satu hari nanti mak melangkah pergi, adakah sesapa di antara cina2 ini yg akan merindui mak?

kuang kuang kuang :P

NAN ADO!

m-i-o

fizamior berkata...

sedih jugakkkkk....
:(