Cari Something?

Rabu, Februari 20, 2013

Untuk Sekali Lagi

Kisah ini akan berulang lagi. Dengan adik lelaki aku yang lagi sorang.

Dia bakal kahwin bulan 6 nanti. All this while sibuk la dia pi mencari rumah kat sana, kat sini. Weekend bebaru ni, dia bagitahu aku, dia nak pergi tengok rumah. And i was, "OK. Makan kat rumah tak?" He said No.

Few days back, dia bagitau aku, dia dah bayar deposit rumah tu.

Awalnya?
Kalau tak, ada orang ambik.
Bila boleh masuk?
Bulan 3 nanti.


Well, as I'm typing this, mata aku bergenang. Hahaha. Dasar sentimental. Aku tak sanggup nak tanya sama ada dia nak start pindah time bulan 3 nanti ataupun lepas dah kawen. Simply tak sanggup nak dengar jawapan.

Sejak adik yang dulu tu pindah, datang pulak yang ni. Macam yang dulu, dia jugak la yang tolong aku amik bebudak time si dia takde. Memang kalau dia ada, aku tak drive. I dont drive much. I just dont. Tolong pi kedai belikan barang yang time nak masak tu la, benda tak cukup :P And so much more.


Masa my other half hospitalized dulu pun, dia jugak la yang jadik messenger. Tolong bawakkan baju & makanan (dan jugak laptop untuk buat keje) untuk dia. Time tu aku dalam pantang. Betul-betul baru 2 minggu bersalinkan Nisa.


Banyak lah. Dah nama pun adik sendiri. Kurang la segan aku nak mintak tolong.


Dah takde la kawan nak tolong-tolong rasa gulai aku masin ke tidak..
Bulan puasa nanti, dah takde la orang offer nak belikan air tebu.




Oh well. Adik dah nak kawen hoi.

2 ulasan:

JuE berkata...

Errr.. jijan nk kawen dh? Yg sams umo ngan adik aku tu kn...

cysev3n berkata...

jue,
haah. Langkah bendul :p