Cari Something?

Khamis, Jun 11, 2009

Catatan Seorang Ibu Mengandung


Preggy kali ini..

  • Saya teringin nak makan manis2.. dua hari lepas, teringin nak bubur tepung.. semalam teringin serawa durian.. kalau dapat cicah dengan roti ke.. ya ALLAH.. nikmatnya!! ikutkan hati nak je buat.. TAPI sempat ke kalau dah sampai umah pun time sudah enjak ke pkl 7.30pm? kalau buat, pkl berapa nak melantak makan?

    TAPI, sudahnya, berjaya jugak buat malam tadi.. petang smalam masa kat ofis, mintak my other half belikan durian.. sket pun jadik lah.. kah kah kah.. dalam pkl 9.50pm masuk dapur, b4 Suria Kasandra start, dah bley lepak2 kat depan.. kekeke..

    Lepas tu kan.. lepas tu.. ada kawan kata, kalau suka manis2, mungkin di dalam perut ini perempuan.. wah wah wahhhhh.. berbunga-bunga je rasa.. time tu jugak rasa nak tukar sume kaler blog ni jadik pink.. pink dan pink..

  • Jerawat dah 3 kali singgah kat muka ni.. sakit hati betul.. kali ni 2 biji sekali.. stress OK? pasal saya jenis yg tidak digemari oleh jerawat.. ha ha ha.. kalau jerawat betul takpe.. jangan macam kes masa preggykan Zeri dulu.. kuar sebijik, doc kata, hormon bertukar.. "ntah2 you dapat ppuan tak kali ni.." SEKALI, chicken pox daaaa.. huargh!!

  • Selera makan masih on off. Tengah hari, baik mintak nasik separuh je.. kalau tak, stress je tengok nasik tak abis..

  • Masih lagi sehingga ke saat hampir cecah 17 minggu ini, hidung dan deria bau tidak boleh tolerate ketika menangkap bau sate dan burger.. tapi McChicken takpe-lah pulak.. hua hua hua.. apakah motif?


Sekian dahulu buat masa ini.. sehingga ketemu lagi di lain masa :)




20 ulasan:

Zuhaini berkata...

ahh.. sedapnya bubur tepung! :)

*oh ya, mungkin juga perempuan.. who knows..? :)

**jua mintak email... saya ucap congratts! :)

Nanak berkata...

dulu my sis preggy, dia suka bersolek..hari2 nak solek lawa2..my aunt said mmg pompuan ni tp bila keluar askar la pula..heee

MN berkata...

terror nya ko buat serawa durian?????!!!

::Umi Sufira:: berkata...

hihi..nak dapat baby girls eh....

pink pink pink tuh biasa relate ngan baby girlsss:)

CY3.5 berkata...

cik Zuhaini,
girl ka, boy ka.. time will tell.. kekeke.. anyway, TQ :)

Nanak,
alamak.. time ni pun i takde solek2.. ha ha ha..

MN,
ke kuah durian? aku pun confuse.. tp method lebih kurang macam yg ada kat sini.

US,
tak tau la nyah.. kah kah kah..

Marisa berkata...

tak sabar nak tunggu CY beranak....

mamaDhea berkata...

sya vote PINK! ehehe..

tibaaaa jek.. :P

MommyDania berkata...

aminnnnnnnnnn to baby girl ;)
sedapnya kuah durian...

Azure berkata...

wah..tiba2 kita pulak teringin nak makan serawa durian.

ar.nie berkata...

Masa preggie 2nd saya ader jerawat. Masa Hakim & kebiasaanya, mmg clean & clear. Dari pembacaan, ader pendapat xbertauliah cakap, sbb hormone kewanitaan tue double. ahaks!

Patuh kan, saya rajin masak, dan suka manis2. Ekekeke. Ader persamaan tak? *wink*

CY3.5 berkata...

cik Marisa,
man man lorr.. ada 5 bulan lagi..

Sya,
sila bagikan color code yg seswai.. kekeke..

MD,
apa lagi.. lepas ni kebab cicah durian la kaedahnya..

cik Azure,
sudah musimkah di sana? semalam beli pun yg mai dari Muar punya..

cik arnie,
youuuu.. mmg tawwww.. TAPI, saya tetap tak rajin masak.. kah kah kah..

ainie aziz berkata...

serawa durian cicah roti...memang nikmat tak terhingga. yg tak preggy pun dah ngidam dah ni. baby girl la tu. Aminnnn!

Dulu ms peknen #3, nak sgt boy, sampai sy feeling2 cam lelaki. potong rambut pendekkk gila. alhamdulillah kuar boy!

Tanpa Nama berkata...

salam....

saya alia silent reader cik yan, n3 kali ni terpanggil plak nak komen, masa saya preggy 2 kali, 2-2 sker makanan manis, masam2 ni tolak ketepi dan 2-2 gegirl...sama la tu kot Insya Allah....

CY3.5 berkata...

cik ainie,
nasib dah dapat pagi tadi.. ni balik karang, nak terjah lagi.. hihi.. saya nak amiin jugak la..

cik Alia,
begitukah? wahhh.. tambah bunga2 hati saya nan satu ini.. hihihi..

yaya berkata...

wahhh.. u cerita pasal serawa durian, i plak teringin... ermmmm tapi rasenya i tak mengandung, gatal plak teringin...

Mama Adib berkata...

mak yang tak reti istilah ngidam pun rasa cam best jer serawa durian, wah letak dlm peti sejuk lepas tu mkn nga roti ngah sejuk2 peeeeh mebeles.

CY3.5 berkata...

cik yaya,
sila-lah dapatkan durian di kawasan berdekatan anda.. :)

MAA,
ooo.. aku plak, asal nak makan, kasik panas dulu.. tak sabar nak balik! nak calit2 kat pinggan berbagai.. huargh!

NeroEcha berkata...

Ko suke mkn western tak? Aku ms pregnant sblm ni suke benor gan western food hari nak mkn spagetti

Queenin Murni berkata...

orag kata.. kalau suka mkn manis2.. like choclates etc.. the one inside is a boy! :P
kalau suka masam2,girl...

tapi teori manis tu dah terbukti a few times jugak la..

jeng jeng jeng... tungguuu!! :P

CY3.5 berkata...

Echa,
my other half yg suka bawak mak pi makan western la ni.. ha ha ha..

QM,
gitulah pulak.. kekeke.. i never like masam2 stuff during preggy.. so, tunggu jugak la kaedahnya..